Sin očeta medveda

Sin očeta medveda - Nicolas Presl | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nicolas Presl
DIMENZIJA
6,63 MB
IME DATOTEKE
Sin očeta medveda.pdf
ISBN
9917009921489

OPIS

Da bi se ognil nevarnosti, je moški v gozdu prisiljen ubiti medvedko. Njen mladič se mu zasmili, zato ga odpelje domov k ženi. Dejanje usmiljenja in obžalovanja kaj hitro zareže v usodo para, katerega ljubezen se s spočetjem nenavadnega otroka znajde na veliki preizkušnji...Nemi roman v stripu francoskega avtorja Nicolasa Presla prinaša pretresljivo zgodbo o sobivanju človeka in živali. Izjemno sugestivna in poetična, mestoma pa tudi bridka pripoved o življenju potomca, ki ni ne človek ne žival, se levi v fantastično alegorijo, ki brez ene same besede spregovori o univerzalnih temah ljubezni in razočaranja, odpuščanja in krivice, pripadnosti in tujstva. S prepričljivim in veščim likovnim slogom, ki se spogleduje s tradicijo umetnosti med obema svetovnima vojnama, je avtor stkal čustveno nabito in dramaturško prepričljivo pripoved o simbolični figuri Drugega, o večnem iskanju bivanjskega smisla ter identitete.

Pred mrzlo nočjo pa ju bo poleg vprašanja, ali jima bo uspelo zanetiti ogenj, skrbela tudi družba divjih živali, ki so človeku lahko tudi nevarne. V oddaji Preživetje v divjini, ki si jo boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21. uri, očeta in sina čakajo naloge, v katerih bodo sekunde odločale, ali jih bosta uspešno opravila ali ne.

Bil je del številne družine (od enajstih otrok jih je živelo devet), ki je živela v skromnih razmerah. Anton je prevzel materine poteze, zato je njena ljubezen in zgodnja smrt (ko je bil drugošolec) v njem pustila trajen spomin. Sin očeta medveda: Le Fils de l'ours pere: Nicolas Presl: Strip: 12,00€ Bulvar razbitih sanj: The Boulevard of Broken Dreams: Kim Deitch, Simon Deitch: Strip: 12,00€ Retroseks: Nekoč v Slogi: Maša Peče (ur.) Knjiga: 12,00€ Ernest in Tinka sta izgubila Simona: Ernest et Célestine ont perdu Siméon: Gabrielle Vincent: Knjiga: Kinobalon ... Pozdravljeni na valovih Radia Študent, kjer bomo tokrat razpredali o tem, kje se giblje meja med stripom in slikanico, če ta sploh obstaja.

POVEZANE KNJIGE