Sin očeta medveda

Sin očeta medveda - Nicolas Presl | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nicolas Presl
DIMENZIJA
5,67 MB
IME DATOTEKE
Sin očeta medveda.pdf
ISBN
3580670638553

OPIS

Da bi se ognil nevarnosti, je moški v gozdu prisiljen ubiti medvedko. Njen mladič se mu zasmili, zato ga odpelje domov k ženi. Dejanje usmiljenja in obžalovanja kaj hitro zareže v usodo para, katerega ljubezen se s spočetjem nenavadnega otroka znajde na veliki preizkušnji...Nemi roman v stripu francoskega avtorja Nicolasa Presla prinaša pretresljivo zgodbo o sobivanju človeka in živali. Izjemno sugestivna in poetična, mestoma pa tudi bridka pripoved o življenju potomca, ki ni ne človek ne žival, se levi v fantastično alegorijo, ki brez ene same besede spregovori o univerzalnih temah ljubezni in razočaranja, odpuščanja in krivice, pripadnosti in tujstva. S prepričljivim in veščim likovnim slogom, ki se spogleduje s tradicijo umetnosti med obema svetovnima vojnama, je avtor stkal čustveno nabito in dramaturško prepričljivo pripoved o simbolični figuri Drugega, o večnem iskanju bivanjskega smisla ter identitete.

Nemi roman v stripu, ki navdušuje s svojo sugestivnostjo in ... Kralj se je nadejal, da bodo medveda prišli gledat princi in drugi, kralji ter cesarji, ter je dal pripraviti velik obed. Ko so vsi ti obedovali, je šel medveda v hlev gledat kraljev sin Ivan.

Medtem ko je polarni medved večinoma mesojedec, orjaški panda pa se hrani skoraj ... Plodoviti dekleta in fantje iz Foruma/Stripburgerja so ob koncu lanskega leta povili prevod stripovskega albuma Dežela potomcev (La terra dei figli, 2016), ki lepo nadaljuje avtorsko linijo, začrtano z odličnima lanskima stripoma Arabec prihodnosti in Sin očeta medveda. In pride ta starejši sin poklapan k očetu, mu potoži, da je punca zanosila, in da naj da denar, da bo dal denar dekletu, da bo odpravila. Oče nekaj fiksa, toda za sina spravi skupaj potrebni denar.Pa pride čez čas drugi sin k očetu, pa mu pove, kako in kaj, in ga poprosi denar, da ga bo dal dekletu. Ob omenjanju stripa Sin očeta medveda in ob njegovem vzporejanju ob bok novoizdane Dežele potomcev lahko opazimo tudi nekaj podobnosti.

POVEZANE KNJIGE