Samotna divja roža

Samotna divja roža - Ivan Sivec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Sivec
DIMENZIJA
12,35 MB
IME DATOTEKE
Samotna divja roža.pdf
ISBN
3244562697787

OPIS

Friderik II. Celjski se je nesmrtno zaljubil v nižjo plemkinjo Veroniko, ona pa mu je ljubezen iskreno vračala. Da bi se v lepoti globoke ljubezni lahko združila za vse življenje, je poročeni Friderik domnevno umoril celo svojo ženo Elizabeto Frankopansko, Veroniki pa na Kočevskem postavil grad.Veliko usodnih podrobnosti pa je piscu kronike zaupal njegov oče Mihael, med drugim, kako je grof Herman II. zaprl lastnega sina, kako so Veroniki v Celju javno sodili in kako je Friderikov oče dal svojo snaho utopiti. In kako se je sploh odvijala najlepša in najbolj usodna ljubezen na naših tleh?

10; Celjski grofje in knezi št. 4 ISBN: 978-961-6868-70-9 Cena: 15,99 EUR Predstavitev nove knjige SAMOTNA DIVJA ROŽA pisatelja Ivana Sivca o usodni ljubezni med VERONIKO DESENIŠKO IN FRIDERIKOM II.

Celjski, Veronika Deseniška, Veronika Deseniška (Župančič), Veronika Deseniška (muzikal).. Celjski grofje.

POVEZANE KNJIGE