Orfični spevi

Orfični spevi - Dino Campana | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dino Campana
DIMENZIJA
12,94 MB
IME DATOTEKE
Orfični spevi.pdf
ISBN
1572064394567

OPIS

4. 2018) Pred kratkim so Orfični spevi izšli v slovenski verziji Gašperja Maleja, s katerim se bomo pogovarjali o Campanovem pesništvu, o italijanski poeziji zgodnjega dvajsetega stoletja in predvsem o posebnih izzivih prevajanja tovrstnih besedil v slovenščino.

Sprehajamo se mimo baročnih portretov antičnih okultnih figur: Orfeja in Dioniza. Ta dva sta s svojo pesmijo in plesom, svojo omamno norostjo, ki ju povezuje, držala zaščitniško roko nad nekaterimi izmed največjih literarnih spomenikov grške antike (atiška tragedija in komedija, orfični spevi …). V plnom znení prinášame veľkonočné posolstvo Svätého Otca Františka Urbi et Orbi, ktoré predniesol z loggie na priečelí Baziliky sv.

POVEZANE KNJIGE