Nenavadno romanje Harolda Frya

Nenavadno romanje Harolda Frya - Rachel Joyce | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rachel Joyce
DIMENZIJA
11,7 MB
IME DATOTEKE
Nenavadno romanje Harolda Frya.pdf
ISBN
1997516162208

OPIS

»Morda je to tisto, kar ta svet potrebuje. Malo manj razuma in malo več vere.«Pred kratkim upokojeni Harold Fry živi v majhni angleški vasici z ženo Maureen, ki ji gre očitnona živce vse, kar Harold naredi. Njuno življenje je dolgočasna rutina, dan je podoben dnevu. Potempa nekega jutra Harold prejme pismo ženske, ki je ni videl ali slišal že zadnjih dvajset let. QueenieHennessy leži v hospicu in mu piše, da bi se poslovila. Harold ji sprva namerava odgovoriti les kratkim sporočilom, ko pa stoji pred poštnim nabiralnikom, se naenkrat premisli. Odloči se,da ji mora pismo izročiti osebno. Tako se začne njegovo romanje. Prepričan, da Queenie ne boumrla, dokler ne bo prišel do nje, se peš poda na tisoč kilometrov dolgo pot do hospica, v upanju,da bo s tem rešil ne le izgubljeno prijateljstvo, temveč tudi sebe.Očarljivi prvenec britanske pisateljice Rachel Joyce (1962) je bil nominiran za nagrado manbooker, revija Washington Post pa ga je uvrstila na seznam najboljših knjig leta 2012.

Izbirate lahko med knjigami za samopomoč in ostalimi koristnimi dodatki. Rachel Joyce: Nenavadno romanje Harolda Frya Margaret Atwood: Tihi morilec Antonin Bajaja: Po volčje Sara Gruen: Voda za slone. Oglasno sporočilo.

Ena izmed knjig, ki me je potegnila vase, je bila knjiga Nenavadno romanje Harolda Frya, ki jo je napisala pisateljica Rachel Yoyce in je njen prvenec. Romanje ni spremenilo le Harolda samega, ampak tudi njegovo ženo, njun odnos, druge, ki so njegovo romanje vzeli za svoje in dobesedno hodili ob njem, a doživeli spremembo v sebi. In tako se ob branju te knjige, ki te res hitro privlači s slogom in še bolj z zgodbo, lahko nekaj premakne tudi v nas. Nenavadno romanje Harolda Frya - Rachel Joyce Harold Fry je upokojenec, star 65 let in z ženo Maureen živi v hiši na jugu Anglije, v mestu South Devon.

POVEZANE KNJIGE