Mjausk

Mjausk - Tatjana Tolstoj | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tatjana Tolstoj
DIMENZIJA
12,12 MB
IME DATOTEKE
Mjausk.pdf
ISBN
7319816707303

OPIS

Kot sta se v pogovoru po podelitvi strinjali nagrajenki, si je tudi pri prevajanju treba dovoliti svobodo, saj gre za literarno ustvarjanje. Mjausk, literarna poslastica, ki jo je Tatjana Tolstoj pisala šestnajst­ let, je bila gotovo zahteven prevajalski zalogaj. S čim ste se najbolj namučili? Preden se lotim prevajanja, vedno skušam kar najgloblje zabresti v avtorjev svet: berem njegova dela, intervjuje, članke, poslušam in gledam nastope, prebiram sekundarno literaturo.

Za njegov prevod je Urša Zabukovec, avtorica nocojšnjega Literarnega večera, leta 2017 prejela Sovretovo nagrado. Urša Zabukovec je v Literarni večer o ustvarjanju Tatjane Tolstoj, za katerega je napisala spremno besedilo, vključila del eseja o Peterburgu ... 2017: Urša Zabukovec - Mjausk (Tatjana Tolstaja) [deljeno s Sašo Jerele] 2015 (leposlovje): Jevgenij Germanovič Vodolazkin : Laurus (prev.

POVEZANE KNJIGE