Jazbec in puščavska roža

Jazbec in puščavska roža - Marko Kociper | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Kociper
DIMENZIJA
5,4 MB
IME DATOTEKE
Jazbec in puščavska roža.pdf
ISBN
9031959358297

OPIS

Le kako se bo zaključil finale Jazbečevih pustolovščin in kakšen konec za čaka? Bo našel izginule prijatelje? Se bo zadovoljil z eno samo ljubico? Je Zemlja zdaj končno varna?Marko Kociper, eden od bolj plodovitih in prepoznavnih domačih striparjev, je ustvaril tretji del svoje zverinske trilogije o Jazbecu in njegovih vratolomnih (ter še-kaj-lomnih) dogodivščinah. Erotika, satira in humor, stalnice njegovih stripov, so v izobilju prisotni tudi v tej zgodbi, ki bolj ali manj logično zaključuje trilogijo. A to še ne pomeni, da je Jazbečeve epske sage že konec! Jazbec ta sklepni del pustolovskega triptiha začne bolj z levo nogo, saj svojih dogodivščin ne išče sam, temveč te najdejo njega. Kdovekako se znajde na nekem neznanem kraju, pot pa mu prekriža prelestna deklica, ki lahko pomeni rešitev … ali pa pogubo. Kakorkoli že, to srečanje zgodbo močno zaplete, Jazbeca pa spodbudi k akciji. Zgodba se konča na nepredvidljiv (in za Jazbeca nepresenetljiv) način, to pa niti pod razno ne pomeni, da si Jazbec lahko končno malo oddahne.Ta premetena zver je namreč polna zvijač, zato je vse še možno in nič še ni izključeno. Preberite si, kako se Jazbec zvito reši iz težav – in kako si nakoplje nove!Avtor je slovenskemu stripovskemu občestvu dobro znan kot strip avtor z izredno svojskim likovnim in pripovednim pečatom. Rdeča nit njegovega dela sta erotika in satira. Kociper je izjemen oblikovalec stripovskih likov, ki niso nič kaj krepostni, vendar pa kljub temu vzbujajo nemalo simpatij. Do zdaj je izdal 7 samostojnih albumov. Poleg albumskih izdaj se lahko pohvali tudi z objavami v številnih tiskanih publikacijah; med drugim je od 2005 do 2012 stripe tedensko objavljal v reviji Polet. Za svoje delo je prejel delovno štipendijo ZDSLU. Njegova dela so bila razstavljena na številnih stripovskih festivalih in drugih kulturnih prizoriščih.Satirične in hudomušne pripovedi o Jazbecu so zasnovane na legendah severnoameriških Indijancev, avtor pa jih je prilagodil domačemu prostoru in današnjemu času. Jazbec je avanturist, večni zabušant in ženskar, a hkrati tudi velik borec za pravice malih ljudi. Starejše Jazbečeve prigode so bile doslej izdane v Stripburgerjevih albumih Jazbec in ostali svet (2009) ter Jazbec in otok mrtvih (2014).

Knjigo sem požirala od navdušenja pri branju. To je knjiga, »ki se bere«. Jazbec in puščavska roža : 3.

2016, 10.00 - 17.00 (Z ODMOROM), VODNIKOVA DOMAČIJA STRIPBURGERJEVA STRIP DELAVNICA ... Forum Ljubljana, Zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Metelkova 6, 1000 Ljubljana tel. +386 31 401 556, fax.

POVEZANE KNJIGE