Evangelij bližine

Evangelij bližine - Dejan Kos | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dejan Kos
DIMENZIJA
6,42 MB
IME DATOTEKE
Evangelij bližine.pdf
ISBN
9102100359574

OPIS

Po besedah pisca spremne besede Gorazda Kocijančiča gre za zrelo, do potankosti premišljeno umetniško besedilo. Pred nami je izjemno zgoščen tekst, ki nas vrača k izvirom. Oblika, ki jo je avtor izbral za to vračanje, ustreza vsebini: njegova poezija se izraža v vrsti med seboj pretanjeno povezanih poetskih gnom. V Kosovi poetiki se gnome radikalno osamosvojijo od mita in same porajajo metafore. Subvertirajo vsako žanrskost, vsa pričakovanja o zakonitostih literarne zvrsti, ko sledijo Gnomi, »ki krmari vse skozi vse«. V njihovi dinamiki se dogajajo pretanjeni premiki, ki nas od začetka »splošne izjave« vodijo v paradoksnost njenega konca.

Tomaž Svete rad zafilozofira, tako kot tokrat z verzi novodobnega mistika Dejana Kosa Evangelij bližine. Kolikor je njegova razlaga kompozicije zelo natančna in v ustvarjalnem postopku samemu skladatelju zelo razvidna, pa vtis "navzven" vendarle ni tako jasen. Evangelij bližine Dejan Kos KUD Logos, 2015, m.

Stritarjeva ulica 7, 1000 Ljubljana, Slovenia. Show Map. Home Literatura Evangelij bližine Dejan Kos Evangelij bližine.

POVEZANE KNJIGE