Prostori upanja

Prostori upanja - Ivan V. Lalić | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan V. Lalić
DIMENZIJA
11,45 MB
IME DATOTEKE
Prostori upanja.pdf
ISBN
7040925714621

OPIS

Čeprav je Ivan V. Lalić (1931– 1996) nedvomno eden najvidnejših predstavnikov srbske poezije 20. stoletja, doslej v slovenščino skoraj ni bil prevajan. Skozi Lalićevo refleksivno (in filozofsko) poezijo se vleče široko in temeljito poznavanje evropske in bizantinske kulture, v okviru katere imata posebno mesto glasba in slikarstvo. Pričujoči izbor zajema iz njegovega celotnega opusa, v katerem gre poleg že omenjenih tematskih krogov pomembno mesto še ljubezenski poeziji in bogoiskateljstvu.

"Cepljenje daje veliko upanja in perspektive za prihodnost potovanj" Mozirski gaj še vedno oblečen v pravljične lučke. Postojnska jama tajni prostori hotel jama prisluškovanje.

Drug pomemben teoretik, ki mu pritrjujemo v zvezi s temeljnim izhodiščem In da je s tega ringišpila nenehnega samopotrjevanja nemogoče sestopiti. Upanja pa vseeno nisem porabil, vse do danes, zato še kar ne odneham, tako kot ne odnehajo moji vodmatski bratje, ki se vedno znova vračajo na svoje igrišče in igrajo proti vsem, tako kot je proti celemu svetu igrala takratna Jugoslavija.

POVEZANE KNJIGE