Pokopljite me za šprajc

Pokopljite me za šprajc - Pavel Sanajev | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pavel Sanajev
DIMENZIJA
4,68 MB
IME DATOTEKE
Pokopljite me za šprajc.pdf
ISBN
3708850624802

OPIS

Pavel Sanajev (1969), ruski pisatelj in filmski režiser, je pri šestindvajsetih letih napisal kratek avtobiografski roman, da bi s pisanjem kot s terapijo predelal uničujoče posledice, ki jih je imelo zanj neprijetno otroštvo. Zgodbo pripoveduje osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati. Vendar se postopoma izkaže, da je babica bolj nora, kot se sprva zdi.To je homersko smešna knjiga o grozljivih preobrazbah in prigodah ljubezni. Zato je namenjena najširšemu krogu bralcev, ne glede na starost, spol in svetovni nazor. Roman že ima zagotovljeno mesto v zgodovini ruske književnosti in se je skoraj desetletje obdržal na vrhu uspešnic. Prodan je v več kot milijon izvodih, po njem je bil leta 2009 posnet tudi film.

Glavni protagonist zgodbe je osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati, babica pa se izkaže za »bolj noro, kot se sprva zdi ... POKOPLJITE ME ZA ŠPRAJC, Pavel Sanajev NEZVESTI OČE, Antonio Scurati VSE ŽIVLJENJE, Robert Seethaler POGOVORITI SE MORAVA O KEVINU, Lionel Shriver ČAST, Elif Shafak ŽITKOVSKE BOGINJE, Katerina Tučkova STARA MAMA V KOPRIVAH, Aurelie Valognes MED DREVESI, Jani Virk ANTOLOGIJA TESNOBE ... Vse ljubitelje kakovostnega leposlovja čaka na knjižnih policah šest novosti, ki so izšle pri Cankarjevi založbi: Feri Lainšček, Demon ljubezni; Monika Maron, Animal triste (prevedel Jaša Drnovšek); Elena Ferrante, Genialna prijateljica (prevedla Anita Jadrič); Marco Missiroli, Opolzkost v zasebnosti (prevedel Janko Petrovec); Pavel Sanajev, Pokopljite me za šprajc (prevedla Lijana ... Recenzija 2.dela trilogije Erika Valenčiča - Smrt za življenje (Sanje, 2017). Anarhistična varda.

Knjiga je bila v Rusiji velika uspešnica, presenetljivo je, koliko ljudi se je v junaku prepoznalo. ... V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili romanu Evalda Flisarja Dekleta, ki se jih spomnim, pesniški zbirki Tonje Jelen Pobalinka, romanu Toni Morrison Bog pomagaj otroku in avtobiografskemu romanu Pavla Sanajeva Pokopljite me za šprajc.Recenzije so napisali Matej Bogataj, Simona Kopinšek, Jasna Lasja in Katarina Mahnič. Pavel Sanajev: »Pokopljite me za šprajc«, Cankarjeva založba 2016 (prevedla Lijana Dejak) Krajše delo ruskega pisatelja Pavla Sanajeva je v bistvu predelava spominov iz neprijetnega otroštva avtorja. Pavel Sanajev: Pokopljite me za šprajc (prev.

POVEZANE KNJIGE