Na predvečer spremembe

Na predvečer spremembe - Danica Križanič Müller | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Danica Križanič Müller
DIMENZIJA
3,66 MB
IME DATOTEKE
Na predvečer spremembe.pdf
ISBN
4770440928330

OPIS

Četrta pesniška zbirka Danice Križanič Müller prinaša zrelo pesniško govorico, ki se loteva eksistence v najširšem pojmovanju.Iz te govorice veje avtoričino jasno zavedanje, da vsa ka življenjska poteza raste iz prejšnje, toda ravno spričo spoznanja, da smo ljudje stvar naključij, le ena izmed kombinacij, se naseli v sedanjem trenutku; skuša se stišati in prisluhniti naravi. Naravne danosti si jemlje skorajda pohlepno, jih preslika vase, nato s pomočjo kolesja temeljne samosti, ki jo nosi v sebi, naravo procesira in izbljuva. Pesmi Danice Križanič Müller so tako zgolj na prvi pogled impresijske, toda v resnici impresija služi le za kuliso. Osrčje pesmi se poraja iz avtoričine refleksije, iz življenjskih spoznanj ali še lepše, uvidov, ki jih podeli z nami. Toda hkrati je potrebno poudariti, da temeljna odsotnost, ki je na delu v tej zbir ki, avtorico ves čas oddaljuje od vsakršnega mitomanstva ali drugače: cilj naravnega utelešenja nikoli ni ona sama, temveč pesem, ki naj bi na ta način postala kristalnejša, spevnejša. Danica Križanič Müller se na ta način v svoji zbirki predvsem uči ponižno sprejemati tisto, kar je, kar obstaja in kar diha.

akronim vaše knjižnice in Na predvečer predaje se ne smete namerno premakniti na drug ritem prehrane in se omejiti na sladko hrano, da bi se izognili izkrivljanju rezultatov. Na splošno se normalna vrednost giblje od 3,3 do 5,5 mikromolarjev / l. »Prešeren« večer na predvečer kulturnega praznika × Zapri.

Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: ePub ( na spletu, EPUB, iOS in Android naprave ) € 7.99 (Nakup) ... Zbirka je razdeljena na šest delov: Visoko nad sabo, Z otroškega vrta, Prostori, Bivati na tej strani, Zunanje in notranje je isto oko, in Na predvečer spremembe. Danica Križanič MÜLLER se je rodila v Mariboru.

POVEZANE KNJIGE