Ko se mačke ženijo

Ko se mačke ženijo - Martin Kuchling | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Kuchling
DIMENZIJA
11,23 MB
IME DATOTEKE
Ko se mačke ženijo.pdf
ISBN
8411310203733

OPIS

V narodnostno slej ko prej ne uglajenem ozračju podeželske Koroške raziskuje domači komisar Bregar krvavi umor nad nekim nemčurskim kmetom. Svojeglavi komisar raziskuje inkognito in zabrede v skrajno življenjsko nevarnost.OpisKoroški avtor Martin Kuchling je spet poslal na preiskave kriminalistično dvojico, koleričnega koroškoslovenskega komisarja Bregarja in provokativnega koroškonemškega kolega Tscheinigga. Dvojica kot pes in mačka. Ali kot dva mačka, ko se mačke ženijo. Kraj dogajanja je majhna zakotna vas na dvojezičnem območju Koroške, kjer raziskujeta umor nad nemčurskim kmetom. Ga je pahnil v smrt eden od »Slovenceljnov«? V vaškem okolju dvojezične Koroške Bregar tudi še močneje opazi razkol med slovensko in nemško govorečimi ljudmi, ki gre skozi družbo in družine. Kuchling pred bralcem razgrne ne samo zagoneten kriminalni primer, ampak popelje bralca v tipični, čeprav že izumirjajoči podeželski svet s tipičnimi značaji tega območja.

Ko mačka pripeljete v nov dom, naj nekaj časa biva v svoji sobi ali zaprtem prostoru, da se navadi na novo okolje, šele postopoma pa mu dovolite, da bo raziskoval stanovanje in se srečal s ... 12. Okt: Lesung Martin Kuchling: Mittwoch, 12.

Med raziskavami zabrede Bregar sam v življenjsko nevarnost. Medtem ko se psi ne lizijo in se ženijo in se ženijo, kolikor jih mačke počnejo, še vedno lizirajo svoje plašče in ženina svoje krzno redno, kar pomeni, da se bodo, ko bodo lizali ohlapne dlake, zaužili in končali v želodcu. Lasje (ali krzno) ne prebavi in razkroži telo, in tako, ko preide nazaj na drugem koncu, bo ostalo v bližini ... Razreši Inšpektor Bregar končno primer umora v kriminalkah »Umor v zaspanem mestu« in »Ko se mačke ženijo« avtorja Martina Kuchlinga? Koliko družinske zgodovine je prepletene z domišljijo v Romanu Felixa Kucherja »Kamnik«? Odgovore na vprašanja smo izvedeli v Galeriji Magnet v Velikovcu, v sklopu tokratnega Kulturnega tedna. Februar je tradicionalno mesec pustnih rajanj, slastnih krofov in drugih sladkih pregreh.

POVEZANE KNJIGE