Potok in safir

Potok in safir - Denise Levertov | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Denise Levertov
DIMENZIJA
10,96 MB
IME DATOTEKE
Potok in safir.pdf
ISBN
6790361115090

OPIS

Denise Levertov (1923-1997) velja za eno izmed osrednjih angloameriških pesnic minulega stoletja. Vključena je v reprezentativne antološke prikaze ameriške in svetovne poezije. Za svoje delo je prejela številne nagrade in postala članica Ameriške akademije znanosti in umetnosti.Potok in Safir prinaša avtoričin lastni izbor pesmi iz njenega obsežnega opusa, ki jih povezuje religiozna tematika. Knjiga je izšla ob koncu pesničine umetniške in življenjske poti in predstavlja povzetek duhovnega iskateljstva, obenem pa razkriva temeljne poteze njene poetike. V knjigi so zbrane pesmi iz sedmih zbirk. Čeprav vrstni red ni povsem kronološki, kljub temu odseva njeno postopno prehajanje iz agnosticizma v krščanstvo, prehajanje, ki vsebuje veliko dvomov in preizpraševanj, pa tudi pritrjevanja.

B... Safir je redek dragi kamen, mineral korunda.To pomeni, da je safir, kot vsi ostali kristali iz skupine korundov sestavljeni iz čistega aluminijevega oksida, barvo, ki pri safirju variira od modre, rumene, rožnate, oranžne do zelene in vijolične, pa mu dajejo primesi železa, kroma in drugih kovin.Rdeča različica safirja pa je dobila svoje ime in je danes poznana kot rubin. 2015 Potok in safir Denise Levertov, spremna beseda h knjigi Denise Levertov: Potok in safir, KUD Logos 2014 Svete stvari, Emzin, revija za kulturo 2014 Mediteran, Emzin, revija za kulturo 2012 Lokvanj v vzburkanih vodah, spremna beseda h knjigi Christine Rossetti: Lokvanj v vzburkanih vodah, KUD Logos A safir (iz latinskega safirus in grško sappheiros, ki izhaja iz hebrejske besede ספּיר, sapir) je dragi kamen, ki spada v družino draguljev, ki so sorte mineralnega korunda.Čisti korund je sestavljen iz aluminijevega oksida (Al 2 O 3) je brezbarven, vendar različne količine elementov (npr. železo ali nikelj) v sledovih proizvajajo vrsto barv, kot so modra, zelena, rumena, oranžna ... Potok in safir izbrane pesmi o religioznih temah.

September 2016. 54730595 Virtualna knjižnica COBISS+. Na enem mestu dostop do informacij v knjižnicah.

POVEZANE KNJIGE