Zadnji pobeg

Zadnji pobeg - Jan van Mersbergen | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jan van Mersbergen
DIMENZIJA
7,79 MB
IME DATOTEKE
Zadnji pobeg.pdf
ISBN
6364469864547

OPIS

Če pred vsem pobegneš, si zmeraj svoboden.»Ti si moj oče,« reče fant po telefonu. Ime mu je Deedee, ima deset let in prvič govori z očetom Ivanom, ki mu klic zatrese tla pod nogami. Sprva misli, da gre za šalo, toda ko se s fantom prvič srečata, mu je takoj jasno, da govori resnico. Tako se začne tankočutna pripoved o odnosu med očetom in sinom, ki se dotakne večnih resnic o starševski ljubezni in ceni svobode. Pripoved se kljub ganljivi temi izogne pretirani čustvenosti.Zaradi premišljene in mestoma celo hladne pisave pa je katarza junakov še toliko bolj učinkovita.Priznani nizozemski pisatelj Jan van Mersbergen je za Zadnji pobeg prejel nagrado za najboljši nizozemski roman (2014).»Ta roman zasenči skoraj vso novejšo nizozemsko literaturo.« Tubantia

Zvezni agenti aretirajo Saro zaradi obtožbe umora Michaelove matere Christine. Ekipa se ponovno zbere, da bi pomagali Sari pobegniti iz zapora ... KNJIGA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE 2020/21Ponatisu knjige je dodano didaktično gradivo, ki bo v pomoč učiteljem in učencem pri pripravah na Cankarjevo tekmovanje.

Čeprav dejansko v romanu seveda nastopajo tudi ženske, so v ospredju le moški liki. Pripovedovalec je sicer poročen in ima družino, a je očitno na prepadu krize srednjih let, v obdobju, ko skuša zbrati spoznanja pod črto svojemu dosedajšnjemu delu in se prevprašuje, kaj je dosegel in kaj bi lahko dosegel. Zadnji pobeg: Priznani nizozemski pisatelj Jan van Mersbergen je za Zadnji pobeg prejel nagrado za najboljši nizozemski roman (2014).

POVEZANE KNJIGE