Prvo in zadnje vsega

Prvo in zadnje vsega - Lawrence Ferlinghetti | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lawrence Ferlinghetti
DIMENZIJA
6,26 MB
IME DATOTEKE
Prvo in zadnje vsega.pdf
ISBN
6550477819003

OPIS

Lawrence Ferlinghetti (1919) velja za eno najpomembnejših in najvplivnejših literarnih imen druge polovice dvajsetega stoletja. Pri šestindevetdesetih je legendarni ustanovitelj založbe in knjigarne City Lights v San Franciscu še edini živi (in še vedno dejavni) pripadnik ustvarjalcev ameriške beatniške generacije. Kot najbolj izobražen med beatniki (doktoriral je na pariški Sorboni), je odličen poznavalec likovne umetnosti in glasbe, kar odseva v njegovi poeziji, ki temelji predvsem na ritmu in jeziku govorne tradicije in besedišču vsakdana, njena tematika pa je neusmiljena kritika ameriške (in siceršnje) vsakdanjosti.

Ameriško javno mnenje je poleg anglofilskega elementa, ki je pozval k zgodnji podpori Britancem in anticarističnega elementa, ki so sočustvovali z nemško vojno proti Rusiji, odražalo mnenje predsednika ... Vodilni Domžalčani bodo gostili trenutno zadnje uvrščeno moštvo Gorice, ki je na sedmih tekmah zbrala vsega dve točki. V Mariboru se nam obeta dvoboj tretjo in četrto uvrščenih moštev.

V njih prikazuje poezijo kot potreben proces družbenih premikov in tako še nadgrajuje pesmi, v katerih med vsakdanjostjo in ujetostjo v globalni, pogosto krut družbeni sistem domiselno prikazuje človekovo temeljno problematiko. ‎Lawrence Ferlinghetti (1919) velja za eno najpomembnejših in najvplivnejših literarnih imen druge polovice dvajsetega stoletja. Pri šestindevetdesetih je legendarni ustanovitelj založbe in knjigarne City Lights v San Franciscu še edini živi (in še vedno dejavni) pripadnik ustvarjalcev ameriške beatn… Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti Lawrence Ferlinghetti (1919) velja za eno ... Podobo razmišlja v treh krajših esejih o funkciji poezije, ki so priloženi izboru Prvo in zadnje vsega.

POVEZANE KNJIGE