Prvo in zadnje vsega

Prvo in zadnje vsega - Lawrence Ferlinghetti | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lawrence Ferlinghetti
DIMENZIJA
10,42 MB
IME DATOTEKE
Prvo in zadnje vsega.pdf
ISBN
7868568911725

OPIS

Lawrence Ferlinghetti (1919) velja za eno najpomembnejših in najvplivnejših literarnih imen druge polovice dvajsetega stoletja. Pri šestindevetdesetih je legendarni ustanovitelj založbe in knjigarne City Lights v San Franciscu še edini živi (in še vedno dejavni) pripadnik ustvarjalcev ameriške beatniške generacije. Kot najbolj izobražen med beatniki (doktoriral je na pariški Sorboni), je odličen poznavalec likovne umetnosti in glasbe, kar odseva v njegovi poeziji, ki temelji predvsem na ritmu in jeziku govorne tradicije in besedišču vsakdana, njena tematika pa je neusmiljena kritika ameriške (in siceršnje) vsakdanjosti.

Pri šestindevetdesetih je legendarni ustanovitelj založbe in knjigarne City Lights v San Franciscu še edini živi (in še vedno dejavni) pripadnik ustvarjalcev ameriške beatn… Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti Lawrence Ferlinghetti (1919) velja za eno ... Podobo razmišlja v treh krajših esejih o funkciji poezije, ki so priloženi izboru Prvo in zadnje vsega. V njih prikazuje poezijo kot potreben proces družbenih premikov in tako še nadgrajuje pesmi, v katerih med vsakdanjostjo in ujetostjo v globalni, pogosto krut družbeni sistem domiselno prikazuje človekovo temeljno problematiko. Prvo in zadnje vsega.

zrelo mleko. Na zadnji dirki svetovnega prvenstva na Pokljuki, na tekmi s skupinskim startom, je najboljšemu slovenskemu biatloncu uspela najboljša tekma. Do zadnjega kroga je bil v boju za odličje, v cilj pa je pritekel kot peti.

POVEZANE KNJIGE