Povzetki

Povzetki - Aleš Berger | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Berger
DIMENZIJA
3,95 MB
IME DATOTEKE
Povzetki.pdf
ISBN
5765822946153

OPIS

V Povzetkih se Aleš Berger zazira v preteklost in lušči iz nje spominske drobce, hkrati pa evidentira in arhivira tudi sprotno, sočasno dogajanje. Žlahtni nostalgični zapisi se prepletajo z esejistično proznimi skicami, a vse bolj ljuba mu postaja kratka oblika, v kakršno aforistično zgošča sočutna opažanja in sarkastične zaznave o sebi in soljudeh.Aleš Berger (18. 9. 1946, Ljubljana) je diplomiral iz primerjalne književnosti in francoščine. Bil je novinar v kulturni redakciji ljubljanskega radia, med letoma 1978 in 2008 pa urednik za prevodno književnost pri založbi Mladinska knjiga. Uveljavil se je tudi kot gledališki kritik,prevajalec iz francoščine in španščine. Nagrade za prevajalsko delo: Sovretova (1983), Prešernovega sklada (1987), Župančičeva (1993); Rožančeva nagrada za eseje (1998); Schwentnerjeva nagrada.

9-24 ALEŠ GALIČ O protiustavnosti ureditve zahteve za varstvo zakonitosti v pravdnem postopku Reforma, ki bi zagotovila, da zahteva za varstvo zakonitosti v pravdnem postopku v Sloveniji ne bo zgolj relikt sovjetskega prava, mora spremeniti dvoje. Prvič, poudarjeno mora biti, da Na tej strani se nahajajo povzetki knjig, ki so zanimive in poučne s področja zgodovine, glasbe in slikarstva.

september 2019 Povzetki niso lektorirani. Stališča, izražena v povzetkih, so stališča avtorjev in jih ni mogoče pripisati Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter institucijam, kjer so zaposleni. Povzetki Procesi propadanja betonskih in armiranobetonskih objektov ter pristop k sanacijam.

POVEZANE KNJIGE