Postaja Tajga

Postaja Tajga - Petra Hůlová | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Petra Hůlová
DIMENZIJA
8,41 MB
IME DATOTEKE
Postaja Tajga.pdf
ISBN
6139382998396

OPIS

Postaja Tajga (2008) je skrivnostno intoniran pustolovski roman, v katerem avtorica povezuje različna obdobja, dežele, kulturna okolja in vrednostna merila, soočenje evropskega duha s sibirsko civilizacijo. Junaki so prebivalci tamkajšnjih zakotnih vasi terdva danska pustolovca, ki se v razmaku nekaj desetletij odpravita v tajgo. Drugi raziskujeizginotje prvega. »Zgraditi mesto v tajgi, to lahko pade na pamet samo Rusom, grobijanom z nežno dušo,« trdi danski študent antropologije Erske. Čeprav se je skrbno in sistematično pripravljal, čeprav je tako kot njegov predhodnik Hablund prebral na kupe gradiva, ni zmožen razumeti duše tajge.Avtorica konfrontira dve prelomni obdobji sovjetske oz. ruske zgodovine 20. stoletja; povojno obdobje, polno upanja, povsod prisotne sovjetizacije, kolektivizacije, kolhozništva in podržavljanja, in na drugi strani devetdeseta leta, čas navidezne streznitve po zlomu sovjetske velesile.

Ker se ne vrne domov, ostarela Hablundova žena poišče mladega, raziskovanja željnega Erskina, ki se ... Postaja Tajga book. Read 13 reviews from the world's largest community for readers. Tajga je redko posejano območje iglastih dreves v severnem zmerno toplem pasu.Pokriva približno 11% zemljinega površja kar pomeni da je največji biotop na svetu.

e-Novice. Postaja Tajga. Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih.

POVEZANE KNJIGE