Poslušajmo filme

Poslušajmo filme - Mitja Reichenberg | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Reichenberg
DIMENZIJA
9,2 MB
IME DATOTEKE
Poslušajmo filme.pdf
ISBN
3834421491316

OPIS

Ponovno vračanje k ideji, da se filmi poslušajo in ne le gledajo, že tretjič zaznamuje knjigo Poslušajmo filme. Pri tem nam gre seveda za tisti del glasbene umetnosti, ki je v mnogih akademskih krogih prezrt: za filmsko glasbo. Ujetniki filmskih podob se mnogokrat prepustijo filmu kot velikemu pripovedovalcu fabule, pri tem pa pozabljajo, da je filmski zvok enako pomemben kakor slika. Ker je naša ideja v tem, da se do filma obnašamo kot do spoja slike in zvoka, je toliko bolj pomembno, da pri poslušanju filmov spregovorimo o glasbeni umetnosti, ki se je zaradi mnogih skladateljev razvila v enega najsodobnejših in najpopularnejših glasbenih žanrov, tehnik in disciplin. Ko pogledamo na filmsko glasbo s te plati, se nam odpre nov svet. To je svet sprejemanja nevidnega prostora glasbe, ki daje filmski umetnosti dimenzijo emocionalne prepustitve, gledalce in gledalke pa popelje v hipnotično glasbeno avanturo.Mitja Reichenberg (1961) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani na oddelku za kompozicijo, doktorat na temo filmskega zvoka in filmske glasbe pa zagovarjal na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vrsto let predava o sodobni, scenski in filmski glasbi, nastopa kot pianist, piše glasbo za filme, igra ob nemih filmih in deluje kot glasbeni producent. Napisal je več strokovnih knjig, priročnikov, učbenikov ter znanstvenih in strokovnih člankov.

Issuu company logo ... Filmska glasba skozi zgodovino in uho Poslušajmo filme book. Read reviews from world's largest community for readers. Letošnja pomlad je očitno čas animacije, saj se redko zgodi, da se na filmskem platnu hkrati pojavijo tri celovečerne animirane dogodivščine in ob njih trije nadvse opazni filmski sk... Ponovno vračanje k ideji, da se filmi poslušajo in ne le gledajo, že tretjič zaznamuje knjigo Poslušajmo filme.

Komponist in sociolog kulture dr. Mitja Reichenberg je do zdaj izdal že več knjig o filmski glasbi, med njimi kar tri z naslovom Poslušajmo glasbo.

POVEZANE KNJIGE