Plečnik, kot se ga je spominjal njegov najljubši učenec Vinko Lenarčič

Plečnik, kot se ga je spominjal njegov najljubši učenec Vinko Lenarčič Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,10 MB
IME DATOTEKE
Plečnik, kot se ga je spominjal njegov najljubši učenec Vinko Lenarčič.pdf
ISBN
7427662793783

OPIS

Spomini Vinka Lenarčiča so spomini, v katerih je Plečnikov najljubši učenec v času, ko je bil mojster izgnan iz javnosti in so ga zatajili tudi taki, ki so se kasneje z njim postavljali, napovedal:»Plečnikova smrt, njegov pogreb, je prvo razodetje Plečnika, drugo zemeljsko še pride – ker ni mogoče, da prerok umrje.«So osebno videnje človeka, ki je bil dolga leta v neposredni mojstrovi bližini, ki je od začetka slutil pravi, globlji smisel Plečnikovega prizadevanja, in ki mu je bilo dano sodelovati pri najintimnejših ustvarjalnih vzgibih vélikega arhitekta.Mnenji pisatelja in kritika o spominih Vinka Lenarčiča:»... čist in svež izvirek, kjer se ustaviš in se oddahneš... skoraj svojevrstno duhovno branje...« (Alojz Rebula v Družini leta 1994)»Vsi, ki jim kaj pomeni domoznanstvo in s tem povezani spomini, bi to knjigo preprosto morali prebrati. ... Šele [z njo] mi je končno postalo jasno, zakaj Rode meni, da bi moral biti slovenski svetnik predvsem Plečnik.« (Mihael Bregant v Mladini leta 1999)Knjiga je dopolnjena izdaja ob 50-letnici smrti Vinka Lenarčiča ter ob 60-letnici smrti Jožeta Plečnika in 10-letnici začetka postopka za njegovo beatifikacijo.

del- Miha Preinfalk - 20 eur - prodano (Navedki so iz knjige: Plečnik, kot se ga je spominjal njegov najljubši učenec Vinko Lenarčič, Izdal Simon Lenarčič v samozaložbi, Ješovec pri Kozjem, 2016) Foto: p. Ivan Rampre DJ PLEČNIK, kot se ga je spominjal njegov najljubši učenec Vinko Lenarčič - 20 eur - prodano PLEČNIKOVA LJUBLJANA.

ISBN 978-961-283 ... Arhitekt Jože Plečnik je s svojim delom navdihnil študente in študentke naravoslovnotehniške fakultete, rezultat tega navdiha pa je razstava, ki so jo konec maja odprli v arhitektovi hiši v Trnovem v Ljubljani.. Odgovor na vprašanje, kakšen navdih lahko mladim danes pomeni Plečnikov ustvarjalni opus, razkrivajo na razstavi Plečnik kot navdih. Plečnik se je nad arhitekturo navdušil leta 1894, na razstavi Otta Wagnerja, kjer je videl njegove načrte za Berlinsko katedralo.

POVEZANE KNJIGE