Evangelij za pitbule

Evangelij za pitbule - Jiři Bezlaj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jiři Bezlaj
DIMENZIJA
3,47 MB
IME DATOTEKE
Evangelij za pitbule.pdf
ISBN
3535031133851

OPIS

V proznem prvencu Evangelij za pitbule Jiřija Bezlaja pripoveduje svojo zgodbo dijakinja tik pred maturo. Govori v svojem slengu, preskakuje s teme na temo. Na koncu se na videz nepovezano »nakladanje« preplete med seboj, postopoma razberemo, kaj je vzrok zanjeno pekočo bolečino v želodcu in za neuspeli poskus samomora …Jiři Bezlaj, rojen leta 1949 v Ljubljani, je diplomiral na kiparskem oddelku ljubljanske Akademije za likovno umetnost. Kamnite skulpture je predstavil na več kot štiridesetih samostojnih in okrog sto skupinskih razstavah doma in v tujini. Je tudi avtor več javnih plastik. Petintrideset let je poučeval umetnostno vzgojo na bežigrajski gimnaziji. Leta 2004 je izdal pesniško zbirko Poletje. Poezijo objavlja tudi v Primorskih srečanjih in reviji Apokalipsa.Od leta 2007 objavlja v reviji Sodobnost eseje o likovni umetnosti. Roman Evangelij za pitbule je njegovo prvo prozno delo.

Govori v svojem slengu, preskakuje s teme na temo. Na koncu se na videz nepovezano »nakladanje« preplete med seboj, postopoma razberemo, kaj je vzrok za njeno pekočo bolečino v želodcu in za neuspeli poskus samomora … Največ medijske pozornosti je bržda požel mladinski roman Evangelij za pitbule (Mladinska knjiga, 2016), prozni prvenec Jiřija Bezlaja, ki je bil nagrajen v kategoriji izvirna slovenska leposlovna knjiga.

Ob tem pa so se na začetku leta razvnele polemike, ali je zaradi vsebine, ki se po pisanju različnih virov med drugim dotika poskusa samomora, spolnih zlorab v otroštvu, incesta ... Prikazovanje prispevkov po oznaki: Evangelij za pitbule Sobotna priloga / Grenki okus zlate hruške. Komentarji / Pornografija zlate hruške.

POVEZANE KNJIGE