Evangelij za pitbule

Evangelij za pitbule - Jiři Bezlaj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jiři Bezlaj
DIMENZIJA
6,51 MB
IME DATOTEKE
Evangelij za pitbule.pdf
ISBN
9673867067422

OPIS

V proznem prvencu Evangelij za pitbule Jiřija Bezlaja pripoveduje svojo zgodbo dijakinja tik pred maturo. Govori v svojem slengu, preskakuje s teme na temo. Na koncu se na videz nepovezano »nakladanje« preplete med seboj, postopoma razberemo, kaj je vzrok zanjeno pekočo bolečino v želodcu in za neuspeli poskus samomora …Jiři Bezlaj, rojen leta 1949 v Ljubljani, je diplomiral na kiparskem oddelku ljubljanske Akademije za likovno umetnost. Kamnite skulpture je predstavil na več kot štiridesetih samostojnih in okrog sto skupinskih razstavah doma in v tujini. Je tudi avtor več javnih plastik. Petintrideset let je poučeval umetnostno vzgojo na bežigrajski gimnaziji. Leta 2004 je izdal pesniško zbirko Poletje. Poezijo objavlja tudi v Primorskih srečanjih in reviji Apokalipsa.Od leta 2007 objavlja v reviji Sodobnost eseje o likovni umetnosti. Roman Evangelij za pitbule je njegovo prvo prozno delo.

Add to EndNote (RIS format) Contibutor(s) Bezlaj, Jiři (author) Source. knjige.

Življenje je prasec, ampak eni znajo narediti koline iz njega. Evangelij za pitbule avtorja Jiřija Bezlaja je mladinski roman, ki v zadnjem času dviga veliko prahu, čeprav je izšel že pred časom. Sprva je bil namreč namenjen odraslim bralcem, potem pa mu je Mestna knjižnica Ljubljana podelila priznanje pionirska Zlata hruška in ga priporočila otrokom od 14.

POVEZANE KNJIGE