Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja - Haruki Murakami | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Haruki Murakami
DIMENZIJA
6,16 MB
IME DATOTEKE
Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja.pdf
ISBN
8940947281329

OPIS

S svojo neskončno pozornostjo do glasbe premore ta roman tisto rahločutnost, ki jo poznamo iz Kafke na obali. Ni ga, ki bi o poslušanju in izvajanju glasbe pisaltako poznavalsko in s tako občutljivostjo. - Patti SmithV zadnjem Murakamijevem romanu, ki je v izvirniku izšel leta 2013, spremljamo tiho junaštvo Tsukuruja Tazakija, ki ga je v mladosti usodno zaznamoval brutalen konec prijateljske idile.In tako se čez leta, v upanju, da se bo prikopal do osvobajajočeresnice, začne njegovo dolgo, samotno romanje, na katerem spozna, da »človeških src ne druži samo ujemanje. Najmočneje jih povežejo rane, vzajemna bolečina in ranljivost.«Haruki Murakami (1949), avtor romanov Norveški gozd, Ljubi moj sputnik, Kafka na obali, Kronika ptiča navijalca in 1Q84, je najbolj znan in prevajan sodobni japonski pisatelj. Njegovi svetovi, ki se pogosto gibljejo med umišljenim in resničnim, so na prvi pogled nenavadni in bizarni, a je v njih ujet svojevrsten »smisel časa«.

Večino njegovih del prežema magični... Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja - Mestna knjižnica Ljubljana Recenzija Bukla.

Ni ga, ki bi o poslušanju in izvajanju glasbe pisaltako poznavalsko in s tako občutljivostjo." (Patti Smith) Roman japonskega pripovednika Harukija Murakamija Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja se nekako ne sestavi, tudi po prebranem ostaja odprt in deluje nezaključeno, skoraj premalo premišljeno. Glavni protagonist je Tsukuru, ki mu v odraslosti ženska, ki mu veliko pomeni, svetuje, naj razišče svojo preteklost. Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja je trinajsti roman literarnega zvezdnika Harukija Murakamija.

POVEZANE KNJIGE