Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja - Haruki Murakami | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Haruki Murakami
DIMENZIJA
9,13 MB
IME DATOTEKE
Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja.pdf
ISBN
8113916017109

OPIS

S svojo neskončno pozornostjo do glasbe premore ta roman tisto rahločutnost, ki jo poznamo iz Kafke na obali. Ni ga, ki bi o poslušanju in izvajanju glasbe pisaltako poznavalsko in s tako občutljivostjo. - Patti SmithV zadnjem Murakamijevem romanu, ki je v izvirniku izšel leta 2013, spremljamo tiho junaštvo Tsukuruja Tazakija, ki ga je v mladosti usodno zaznamoval brutalen konec prijateljske idile.In tako se čez leta, v upanju, da se bo prikopal do osvobajajočeresnice, začne njegovo dolgo, samotno romanje, na katerem spozna, da »človeških src ne druži samo ujemanje. Najmočneje jih povežejo rane, vzajemna bolečina in ranljivost.«Haruki Murakami (1949), avtor romanov Norveški gozd, Ljubi moj sputnik, Kafka na obali, Kronika ptiča navijalca in 1Q84, je najbolj znan in prevajan sodobni japonski pisatelj. Njegovi svetovi, ki se pogosto gibljejo med umišljenim in resničnim, so na prvi pogled nenavadni in bizarni, a je v njih ujet svojevrsten »smisel časa«.

Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja. Ljubljana, Mladinska knjiga, 2016.

A avtor se je odločil za premočrtnost. Zadnji roman Harukija Murakamija Brezbarvni Tsukuru Tazaki in njegova leta romanja govori o navidez brezbarvnem in dolgočasnega glavnem liku, o njegovi družbi iz srednje šole, ki se mu je iz nejasnih razlogov odpovedala, in poskusu, da bi imel stabilno partnersko zvezo. Tsukuru Tazaki sebe doživlja kot brezbarvnega in edini iz peterice tesnih srednješolskih prijateljev (dveh deklet in ... Eden najpomembnejših in pri nas najbolj prevajani japonski pisatelj Haruki Murakami se je rodil leta 1949 v Kjotu.

POVEZANE KNJIGE