Alica v deželi plaščev

Alica v deželi plaščev - Barbara Pogačnik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Pogačnik
DIMENZIJA
3,52 MB
IME DATOTEKE
Alica v deželi plaščev.pdf
ISBN
1457443312257

OPIS

Nova pesniška zbirka Barbare Pogačnik (1973), pesnice, prevajalke in literarne Kritičarke. Diplomirala je na Université Catholique deLouvain v Belgiji in magistrirala na univerzi Sorbonne - Paris IV. Doslej so izšle njene zbirke Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (LUD Literatura, 2008), Modrina hiše / The Blue of the House (Študentska založba, 2013). Njene pesmi so doslej prevedene v več kot 25 jezikov in vključene v različne antologije, nekatere pa so tudi uglasbene. Kot avtorica je gostovala je na več kot 40 različnih mednarodnih literarnih festivalih in manifestacijah v več kot 20 državah (Ptuj, Struga, Cork, Qinghai, Rotterdam, Medellin), v njenih prevodih v različne jezike pa so izšla tudi besedila več kot 150 avtorjev...

ob 19h v Hostlu Celica. Potovanje se komaj začne, ko se že pojavijo prestrašene osebe.

Skupna ocena (0 ocena) Načini branja: Cena ali rok uporabe: ePub ( iOS in Android naprave, na spletu, EPUB ) € 9.99 (Nakup) ... Alica v deželi plaščev ... Osrednji lirski subjekti v novi zbirki so pravljične junakinje (Alica, Pepelka, Ronja), ki pa jih avtorica »oživi« v novem okolju, sicer še vedno precej fantazijskem, vendar bolj temačnem, tudi grotesknem, kot bi gledali Burtonove filmske podobe.

POVEZANE KNJIGE