Alica v deželi plaščev

Alica v deželi plaščev - Barbara Pogačnik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Pogačnik
DIMENZIJA
4,10 MB
IME DATOTEKE
Alica v deželi plaščev.pdf
ISBN
9947770329261

OPIS

Nova pesniška zbirka Barbare Pogačnik (1973), pesnice, prevajalke in literarne Kritičarke. Diplomirala je na Université Catholique deLouvain v Belgiji in magistrirala na univerzi Sorbonne - Paris IV. Doslej so izšle njene zbirke Poplave (Mladinska knjiga, 2007), V množici izgubljeni papir (LUD Literatura, 2008), Modrina hiše / The Blue of the House (Študentska založba, 2013). Njene pesmi so doslej prevedene v več kot 25 jezikov in vključene v različne antologije, nekatere pa so tudi uglasbene. Kot avtorica je gostovala je na več kot 40 različnih mednarodnih literarnih festivalih in manifestacijah v več kot 20 državah (Ptuj, Struga, Cork, Qinghai, Rotterdam, Medellin), v njenih prevodih v različne jezike pa so izšla tudi besedila več kot 150 avtorjev...

Aljaž Koprivnikar, iz oddaje S knjižnega trga na 3. programu Radia Slovenija (ARS).

Ob aktualnih dogodkih vas bomo popeljali tudi v svet mode in dizajna ... To je razvidno tudi v enem zadnjih verzov zbirke, ki elegantno zaokrožajo celotno delo: "jasno, pisava barbare pogačnik je kriva, tu je ključ za ves ta vdor dežja". Zbirka Alica v deželi plaščev glede na prejšnje zbirke Barbare Pogačnik pomeni še bolj dodelano, radikalno nadaljevanje njene poetike. Alica v čudežni deželi obnova.

POVEZANE KNJIGE