Terasirane pokrajine

Terasirane pokrajine - Drago Kladnik, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Kladnik, ... [et al.]
DIMENZIJA
4,46 MB
IME DATOTEKE
Terasirane pokrajine.pdf
ISBN
1949897409197

OPIS

Terasirane pokrajine, ki predstavljajo poseben kmetijski in ekološki sistem, so razporejene po celem svetu. Glede na njihove raznolike pojavne oblike lahko pravzaprav govorimo o raznovrstnih kmetijskih in ekoloških sistemih. V mnogih okoljih so v razvitih civilizacijah nastajale skozi dolga tisočletja. V njih se prepleta harmonično sožitje med človekom in naravo, marsikje se v njih zrcali tudi sožitje med ljudmi. Terasirane pokrajine so pokrajine s posebno vrednostjo, v katerih se zrcali kreativnost človeka in njegova sposobnost prilagajanja naravnim razmeram. Njihove kmetijske terase na eni strani zagotavljajo hrano za preživetje, na drugi pa imajo neprecenljivo znanstveno, kulturno, zgodovinsko, ekološko, estetsko, celo psihološko, filozofsko in religiozno vrednost.

Kolodvorska cesta 5 1420 Trbovlje Telefon:03 56 52 300 Faks: 03 56 52 440 E-mail: [email protected] ID za DDV: SI32727917 Glavni namen projekta je, da bi bolje spoznali tiste prostorske prvine, ki sestavljajo kompleksni mozaik, kakršnega izoblikuje človek s terasnim preoblikovanjem pokrajine. Ne manj važna sestavina pa so tudi sodobne obnovitvene tehnike, ki morejo bistveno oplemenititi tako gospodarski kot estetski pokrajinski potencial celotnega predela. PARTNERSKO KMETIJSTVO V BRKINIH (PARK_B) Vsebinsko poročilo projekta Po kreativni poti do znanja 2016/2017 Slika 1: Pregarje, Brkini, maj 2017 (Avtorica fotografije: Sara Uhan). Terasirane pokrajine v Sloveniji kot kulturna vrednota (L6-4038; ARRS aplikativni raziskovalni projekt 2011-2015) Uporaba geografskega informacijskega sistema pri reliefni členitvi Slovenije (J6-0125; ARRS temeljni raziskovalni projekt 2008-2011) Terasirane pokrajine, sestavljene iz kmetijskih teras, so kulturne pokrajine s posebno vrednostjo.

Ponekod so v razvitih civilizacijah organizirano nastajale skozi tisočletja, drugje pa povsem spontano, ko se je človek prilagajal naravnim razmeram in izboljševal svoje možnosti za preživetje. Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si. Centro di ricerche scientifiche della Repubblica di Slovenia (6) Science and Research Centre of the Republic of Slovenia (6) Konferenca Globalne zveze za terasirane pokrajine (ITLA) je potekala v Benetkah in Padovi, pa tudi na drugih desetih lokacijah, od katerih mnoge ležijo na območju Alp.

POVEZANE KNJIGE