Koroška v mojem srcu

Koroška v mojem srcu - Drago Štoka | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Drago Štoka
DIMENZIJA
4,6 MB
IME DATOTEKE
Koroška v mojem srcu.pdf
ISBN
1461180607413

OPIS

Kulturnik, politik in predstavnik Slovencev v Italiji Drago Štoka v knjigi pripoveduje o spoznavanju avstrijske dežele Koroške, predvsem njenega dvojezičnega ozemlja, kjer živijo koroški Slovenci.Kot narodnjaku mu je bilo slovenstvo že kmalu srčna zadeva in je hotel spoznati deželo, kjer naj bi bila "zibelka slovenstva". V kratkih črticah pripoveduje o svojem doživljanju in spoznavanju Koroške in tamkajšnjih Slovencev kot zasebnik in kot dolgoletni predstavnik Slovencev v Italiji.Knjiga je skupna izdaja Mohorjeve Celovec in Goriške Mohorjeve družbe ob 165-letnici Mohorjeve družbe.

Pisateljica … Readmore "Koroška v mojem srcu", Drago Štoka glasbeni okvir: MePZ PD Sele farni dom v Selah Soprireditelja: KPD Planina in Pevsko društvo Sele . torek, 24.10.2017 - 11:00 PREDSTAVITEV PUBLIKACIJ Drago Štoka, PO STEZICAH IN BREZPOTJIH, Gorica Martin Brecelj, ANATOMIJA POLITIČNEGA ZLOČINA, Mladika, Trst dr.

Po njenem velja geslo »Hrvaška v mojem žepu«. Spet v skupini koruptivnih Državljani so prepričani, da je korupcija dobila nov zamah. Primorski kulturni dnevi na Koroškem 19.10.2017, 14:25 Matjaž Merljak .

POVEZANE KNJIGE