Kam bi dala takle dan

Kam bi dala takle dan - Metka Lampret | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Metka Lampret
DIMENZIJA
12,15 MB
IME DATOTEKE
Kam bi dala takle dan.pdf
ISBN
4950708538955

OPIS

Liki v kratkih zgodbah, od otrok do starih ljudi, prihajajo iz različnih družbenih okolij, tudi takšnih, ki v sodobni slovenski književnosti le redko pridejo do glasu. Vsak po svoje so malo neprilagojeni in ne dovolj vključeni v skupnost, v kateri morajo živeti. Ob branju njihovih dogodivščin se bralec premika od smeha proti solzam in spet nazaj. Je umirajoči Polde res ubil ženo? Je nespečna in nesrečna soproga, ki prisluškuje v noči, odpustila prešuštniku? Sta deklici na dolgem potepu prišli v obljubljenodeželo?Metka Lampret (1949) je pričela pisati po upokojitvi. Skoraj vse zgodbe je brala na literarnih dogodkih (prozni mnogoboji, Prebranec, JSKD itd.) in si na koncu oddahnila. Publika je ni izžvižgala. Še več: za svoje zgodbe je dobila več literarnih nagrad. To je njena prva knjiga.

Svojo mamo imam raje kot nevem kaj na svetu. Bilo je včeraj, ko sem prišel iz nogometnega treninga..

Samo to znam, samo to vem, da pred obličje nje ne smem, in da ni mesta vrh zemlje, kjer bi pozabil na to gorje! Iz dneva v dan se trudim, da bi jim zagotovila čim lepše otroštvo, vendar pa mi velikokrat zmanjka denar za osnovne stvari. Nimam od kje vzeti.

POVEZANE KNJIGE