Heloiza

Heloiza - Goce Smilevski | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Goce Smilevski
DIMENZIJA
11,88 MB
IME DATOTEKE
Heloiza.pdf
ISBN
5645585718890

OPIS

Francija, 12. stoletje. Strastna ljubezen med francoskim mislecem Abelardom in njegovo učenko Heloizo se konča z rojstvom njunega sina Astralaba in Abelardovo kastracijo. Abelard postane redovnik, Heloiza pa sledi njegovemu zgledu. Skrb za sina zaupata Abelardovi sestri. Njuna ljubezen se nadaljuje v pismih, ki so postala sinonim za brezčasno in brezmejno ljubezen. Vendar v dopisovanju med Abelardom in Heloizo nekaj ni tako, kakor bi Abelard rad predstavil prihodnjim rodovom. V pismih nekaj manjka. Kako bi lahko mati pozabila na svojega otroka? Pa vendar Heloiza v svojih pismih nikoli ne omeni Astralaba. V romanu spoznamo drugo Heloizo, mater, ki neskončno hrepeni po svojem sinu, ki v vsakem svojem pismu izraža upanje, da bodo Abelard, ona in njun otrok kmalu nekje zaživeli skupaj. Neskončna zgodba o ljubezni, zablodah in odgovornosti.Makedonski pisatelj Goce Smilevski (1975) je za svoje po vsem svetu prevajane romane (Sestra Sigmunda Freuda je izšla tudi pri Cankarjevi založbi) prejel vrsto mednarodnih nagrad.

Tako je bila poznana, že preden je začela svojo ljubezensko razmerje z Abélardom, kot edina ženska tistega časa, ki se je upala učiti študije svobodnih umetnosti (Artes Liberales). Abélard je pisal o njeni nadarjenosti za branje in pisanje. Heloiza Thyssen was a princess of Kovir and Poviss and the second child and the second daughter for Esterad Thyssen and Zuleyka of Talgar.

Neprostovoljna kastracija in čas po njej. Kastracijo je intelektualno razmeroma hitro prebolel in se začel vračati na pariško intelektualno sceno. 498 Followers, 858 Following, 21 Posts - See Instagram photos and videos from Heloiza🤭 ️ (@eu.heloiza) Abelard je veljal za izvrstnega retorika in karizmatičnega učitelja.

POVEZANE KNJIGE