Beysonova in Yarina usoda

Beysonova in Yarina usoda - Ana Koritnik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Koritnik
DIMENZIJA
4,60 MB
IME DATOTEKE
Beysonova in Yarina usoda.pdf
ISBN
1510646354224

OPIS

Zgodba pripoveduje o usodi dveh izgubljenih otrok, ki sta morala zbežati. Zbežati iz domovine, kjer so bombe, tanki, granate, puške in eksplozije vsakdan življenja.Je zgodba na tisoče otrok. Otrok, ki jim je bilo ukradeno otroštvo – jutranji sij življenja, ki bi moral biti dovoljen slehernemu človeku. Pa vendar glavna junaka, Beyson in Yara, skozi številne preizkušnje in nevarnosti, ki prežijo nanju na vsakem koraku pogumnega prebijanja po tveganih poteh, prideta v deželi upanja, kjer najdeta vsaj kanček izgubljenega otroštva. Pri tem jima pomagajo ljudje, ki jim je za usode teh otrok mar.Ana Koritnik se v svojih delih poleg zgodbe za otroke oz. mlade dotika socialno-družbene problematike, skozi književne like razmišlja o vrednotah, nemalokrat pa vse skupaj odene v domišljijo, kjer se prepletajo fikcija, fantastika in realnost.

PRIPOROČILNI SEZNAM ZA SLOVENSKO LITERARNO BRALNO ZNAČKO ZA 8. Beysonova in Yarina usoda Begunska zgodba pripoveduje o dveh otrocih, ki se na poti iz pekla vojne znajdeta sama, odtr-gana od druæine. Begunstvo je teæko πe za odra-sle, za otroke, ki ne znajo jezika, ki so brez izku-πenj in brez denarja, pa se zdi preæivetje skoraj 10.00-19.00, Grajski trg KNJIŽNI SEJEM mag.

Zaposlena je na Osnovni šoli v Miklavžu na Dravskem polju in na Peda... Beysonova in Yarina usoda, Begunska zgodba dveh otrok. Ana Koritnik.

POVEZANE KNJIGE