Slab značaj

Slab značaj - Javier Marías | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Javier Marías
DIMENZIJA
5,60 MB
IME DATOTEKE
Slab značaj.pdf
ISBN
7618513390665

OPIS

Slab značaj (Mala índole) je kratka zgodba, ki je v samostojni knjižici izšla leta 1998, leta 2012 pa še v istoimenski zbirki tridesetih zgodb. Glavni lik je Ruibérriz alias Roy Berry, Madridčan, ki ga Paramount za šest tednov sprejme v ekipo pri snemanju filma Acapulco se zabava (Fun in Acapulco, 1963), da bi igralca – Elvisa Presleyja – učil rafinirane španske izgovarjave. Z ekipo odleti v Acapulco, po koncu snemalnih dni pa Elvisa in nekaj sodelavcev spremlja na pohajkovanjih po beznicah in plesnih dvoranah Acapulca, bližnjih krajev in mehiške prestolnice.V zgodbi se nizajo izjemni portreti Presleyja, režiserja, oboževalca, soigralca in menedžerja, iz ozadja pa zasije osupljiva podoba patološkega homoseksualnega davitelja s svilenim robcem in njegovih pajdašev.

Ocena: 4,5 Vendar se pod njegovo brezhibno podobo skriva slab značaj. Brata Zublja Zmaja Plamenko in Pepelko sta dvojčka.

Konec koncev, značaj odporne nordijske države postane krivec težav v družinskem življenju. Vendar če čustva in čustva Tisti, ki imajo močno voljo, so v harmoniji med seboj, potem so ljudje okoli njih udobni, mirni in varni poleg take osebe. Letos sta v slovenskem prostoru izšli kar dve knjigi španskega giganta Maríasa, a za razliko od nekajkilskega romana Tu se začne zlo je Slab značaj drobna knjižica s komaj sedemdesetimi stranmi.

POVEZANE KNJIGE