Slab značaj

Slab značaj - Javier Marías | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Javier Marías
DIMENZIJA
3,4 MB
IME DATOTEKE
Slab značaj.pdf
ISBN
3413788444796

OPIS

Slab značaj (Mala índole) je kratka zgodba, ki je v samostojni knjižici izšla leta 1998, leta 2012 pa še v istoimenski zbirki tridesetih zgodb. Glavni lik je Ruibérriz alias Roy Berry, Madridčan, ki ga Paramount za šest tednov sprejme v ekipo pri snemanju filma Acapulco se zabava (Fun in Acapulco, 1963), da bi igralca – Elvisa Presleyja – učil rafinirane španske izgovarjave. Z ekipo odleti v Acapulco, po koncu snemalnih dni pa Elvisa in nekaj sodelavcev spremlja na pohajkovanjih po beznicah in plesnih dvoranah Acapulca, bližnjih krajev in mehiške prestolnice.V zgodbi se nizajo izjemni portreti Presleyja, režiserja, oboževalca, soigralca in menedžerja, iz ozadja pa zasije osupljiva podoba patološkega homoseksualnega davitelja s svilenim robcem in njegovih pajdašev.

Eden izmed trgovcev, ki jo je imel čast srečati je povedal, da je njen glas darilo bogov. Sijaj je pogosto lažen, prekriva pa slab značaj, zlorabe, tudi zločin. Lahko prisluženi denar običajno nima čistega izvora.

Vsak izmed nas si želi, da bi bil uspešen. Res pa je, da je imela zelo slab značaj. Hitro je postala jezna in včasih je njen jezik prehitel njeno glavo.

POVEZANE KNJIGE