Jakec in breskev velikanka

Jakec in breskev velikanka - Roald Dahl | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
11,37 MB
IME DATOTEKE
Jakec in breskev velikanka.pdf
ISBN
4610898764765

OPIS

Jakec je sirota in živi z zlobnima tetama Cvek in Cmok. Zanju gara kot črna živina. Nekega dne pa sreča starčka v zeleni obleki, ki mu podari majhne krokodilje jezike s posebno magično močjo. Po nesreči se Jakcu razsujejo po tleh in v bližini stare breskve poniknejo v tla. Naslednjega dne je tam ogromna breskev velikanka; v njej prebivajo nenavadna bitja in Jakec se z njimi odpravi na razburljivo avanturo ... Knjigo krasijo ilustracije Quentina Blakea, Milan Dekleva pa je opravil izjemno prevajalsko delo in mladinsko klasiko znova približal bralcem.

Režiral bo Matjaž Latin. Upravnica gledališča Tina Kosi je besedilo označila za izjemno zabavno, groteskno in strašljivo, kar naj bi bilo otrokom všeč. Jakec in breskev velikanka je zgodba o prijateljstvu in pogumu, ovita v čudovit domišljijski svet, kjer oživijo tako rastline kot živali.

Avtorji Dahl Roald (avtor), Dekleva Milan (prevajalec), Blake Quentin (ilustrator) Leto izdaje 2010 COBISS.SI-ID 248318720; Jezik slovenski Št. Strani 206 Format 19 cm Izdaja tiskana Zbirka Zbirka Žepnice ... Prikazovanje prispevkov po oznaki: Jakec in breskev velikanka Oder / Pravljična odrska zgodba o prijateljstvu in pogumu / Pravljična odrska zgodba o prijateljstvu in pogumu V Slovenskem ljudskem gledališču v Celju so uprizorili predstavo za otroke z naslovom Jakec in breskev velikanka, ki jo je napisal priljubljeni britanski pisatelj Roald Dahl.

POVEZANE KNJIGE