Hudičev dnevnik

Hudičev dnevnik - David Kinney, Robert K. Wittman | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Kinney, Robert K. Wittman
DIMENZIJA
5,68 MB
IME DATOTEKE
Hudičev dnevnik.pdf
ISBN
2739871691563

OPIS

Hudičev dnevnik je pretresljiva pripoved o nacizmu, prepletena z napeto detektivko, ki sledi izginulemu zasebnemu dnevniku Alfreda Rosenberga, enemu najpomembnejših sodelavcev Adolfa Hitlerja in njegovemu \'glavnemu filozofu\'.Alfred Rosenberg je bil od vsega začetka vplivna oseba v Hitlerjevem ožjem krogu sodelavcev in somišljenikov. Uveljavil se je predvsem s širjenjem sovražnih pogledov na Jude, njegova knjižna uspešnica pa je dala ideološko podlago za preganjanje Judov v tretjem rajhu. Rosenbergov zasebni dnevnik so po vojni našli v bavarski graščini, zavezniški tožilci so ga proučevali med nürnberškimi procesi vojnim zločincem, po Rosenbergovi obsodbi in usmrtitvi pa je skrivnostno izginil.Robert K. Wittman, nekdanji agent FBI, je za dnevnik prvič slišal leta 2001, ko mu je glavni arhivar pri Ameriškem muzeju holokavsta povedal, da bi ga nekdo rad prodal za več kot milijon dolarjev. Sledil je več kot deset let trajajoč lov, v katerem sta moža razkrila pot dnevnika od zagretega nürnberškega tožilca, ki ga je pretihotapil iz Nemčije, prek rok številnih ljudi, ki so imeli vsak svoje razloge, da so o njem molčali, vse do moža, ki jima je dokument končno predal.Hudičev dnevnik črpa snov iz Rosenbergovih zapisov o lastni vlogi pri zaseganju neprecenljivih umetniških del in okrutni okupaciji Sovjetske zveze, pogovorih s Hitlerjem ter nenehnih sporih z Göringom, Goebbelsom in Himmlerjem, bralcu pa s tem nudi edinstven vpogled v globine delovanja nacističnega režima in v psiho moža, ki je s svojo skrajno ideologijo postavil temelje dokončni rešitvi judovskega vprašanja.

Ward. Za tarčo so vzeli Chicago Ameriški agenti za protiteroristično dejavnost so v četrtek v Miamiju aretirali sedem ljudi, ki so domnevno načrtovali napade na najvišjo stolpnico v ZDA, 442 metrov visoki Sears Tower v Chicagu, in na poslopja zveznih oblasti na Floridi. Hudičev dnevnik : Alfred Rosenberg in ukradene skrivnosti tretjega rajha; The devil's diary Ta stran uporablja JavaScript. Vaš brskalnik ne podpira JavaScripta ali pa je ta izklopljen. Hudičev dnevnik Alfred Rosenberg in ukradene skrivnosti tretjega rajha Avtorji Wittman Robert K.

Pri projektu je sodelovalo 25 ljudi, ki so imeli navodilo, da na točno določen dan posnamejo svojo okolico v tistem trenutku v času. Hudičev boršt: zavarovan gozd, ki se nahaja tik nad Zavetiščem. Je sekundarni pragozd z zanimivim rastjem.

POVEZANE KNJIGE