Pot, resnica in življenje

Pot, resnica in življenje - Janez Zupet | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Zupet
DIMENZIJA
4,33 MB
IME DATOTEKE
Pot, resnica in življenje.pdf
ISBN
4736171123154

OPIS

In memoriam Janez Zupet (1944-2016)Pot, resnica in življenje je zbirka nagovorov za vse nedelje in praznike v sklopu let A, B in C, v dodatku pa je še 10 priložnostnih nagovorov za posebne nedelje v letu. Zbirka je sad mojega dolgoletnega poglabljanja v Sveto pismo in več kot 40-letne oznanjevalne prakse. Ne domišljam si, da sem se do vseh misli, idej in podatkov v tej knjigi dokopal sam; eno pa lahko rečem: da je vse šlo skoz mojo zavest, pamet in srce in tako postalo sestavni del moje »karizme« oznanjevanja neizčrpnega Božjega razodetja.Knjiga je namenjena bratom duhovnikom, zlasti tistim, ki so zasuti s pastoralnim delom in nimajo vselej časa za temeljito pripravo na nedeljsko homilijo. Vesel bom, če jim bo pričujoča zbirka kdaj v pomoč. Po drugi strani pa je namenjena prizadevnim krščanskim laikom, ki so željni zdrave duhovne hrane in zato radi segajo po njej. Nenazadnje utegne knjiga zanimati tudi resne in iskrene iskalce resnice in globljega življenjskega smisla. Svetopisemska modrost je namreč nepresežna.

Knjiga tako z oznanjevalnega vidika osvetljuje glavne verske resnice in temeljna evangeljska načela krščanstva. zate Kristus, kakšna pot, kakšna resnica in kakšno življenje. Hkrati pa želim, da se ustavimo tudi ob tem, kdo je vsak izmed nas, kakšna je tvoja pot, kakšna je tvoja resnica, ki jo živiš in kakšno je tvoje življenje.

Ki prebudi, ko jo slišimo, v nas posebno vzdušje. Vzdušje pripadnosti, varnosti, sreče.

POVEZANE KNJIGE