Čarli in tovarna čokolade

Čarli in tovarna čokolade - Roald Dahl | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roald Dahl
DIMENZIJA
10,35 MB
IME DATOTEKE
Čarli in tovarna čokolade.pdf
ISBN
2616882204384

OPIS

Poleg nepozabne Matilde je Čarli najbolj uspešen knjižni lik legendarnega angleškega pisatelja Roalda Dahla. Čarli nima bogatih staršev, toplega doma in nobene igrače. Ima pa veliko srečo! Z najdenim kovancem si je kupil čokolado, v kateri je bila vstopnica v skrivnostno tovarno čokolade. Tam ga poleg čokoladne reke, vročega sladoleda, karamelnega rudnika, mavričnih solzic in televizične čokolade čaka še eno, čisto neverjetno presenečenje.

A na Otoku je Dahl, ki je po koncu vojne delal za britansko obveščevalno službo, založnika znašel le stežka, tam je delo na ... Čarli in tovarna čokolade iz leta 1964 je v slovenščini na voljo v dveh prevodih, en z začetka devetdesetih (Mate Dolenc), drugi pa od predlani (Milan Dekleva). Sorodne knjige Julianova zgodba R.

Živijo v majhni, razmajani stari hiši, ki je polna jubezni. Preden pa se Čarli zvečer pogrezne v spanec je zadnja stvar, ki jo vidi skozi okno, mogočna tovarna čokolade, kjer skrivnostno proizvajajo veliko količino čokolade. Čarli in tovarna čokolade (Charlie and the Chocolate Factory) knjiga avtorja/ice Roald Dahl.

POVEZANE KNJIGE