Alamut

Alamut - Vladimir Bartol | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Bartol
DIMENZIJA
6,33 MB
IME DATOTEKE
Alamut.pdf
ISBN
7586393193254

OPIS

Dogajanje romana Alamut je pisatelj oprl na zgodovinsko izpričane dogodke v 11. stoletju v Perziji. Osrednji lik je Hasan ibn Saba. Ta karizmatični verski voditelj, katerega ime Iranci še danes izgovarjajo s strahospoštovanjem, je od Alaha poslani prerok, ki izza okopov svojega orlovskega gnezda, gradu Alamut, vodi pravo sveto vojno proti perzijskemu cesarstvu. Veliko močnejšemu sovražniku se postavi po robu z majhno skupino privzgojenih privržencev fedaijev, ki jim v zameno za njihovo zvestobo ponudi več, kot so navadni smrtniki kadarkoli mogli okusiti: s ključem, ki mu ga je zaupal sam Alah, jim odklene vrata onostranstva, raja iz Korana. Ko si raj enkrat zares doživel, si pripravljen narediti vse, da se vrneš vanj. Napeto dogajanje romana poteka v ozračju Tisoč in ene noči; v njem se nepopustljivo, do osupljivih razsežnosti zaostrujejo vprašanja človeške biti. Alamut je prvič izšel leta 1938, njegovo vrednost pa je svet začel odkrivati in ceniti šele petdeset let pozneje. Odtlej ne mine leto, da ne bi izšla nova izdaja. Do danes je knjiga doživela triintrideset izdaj v enajstih jezikih. Zanimanje zanjo še naprej narašča: o njej poročajo najuglednejši domači in tuji mediji, o njej pišejo strokovnjaki, o njej razpravljajo na internetu. Alamut je roman, ki se danes bere!»Nič ni resnično, vse je dovoljeno.Omnia in numero et mensura.«

Roman opisuje načelo, da je v svetu brez Boga dovoljeno vse, tako je dovoljeno ... Alamut (Persian: الموت ‎, meaning "eagle's nest") is a ruined mountain fortress located in the Alamut region in the South Caspian province of Qazvin near the Masoudabad region in Iran, approximately 200 km (130 mi) from present-day Tehran.: 23 In 1090 AD, the Alamut Castle, a mountain fortress in present-day Iran, came into the possession of Hassan-i Sabbah, a champion of the Nizari ... Alamut Visual is an exploration software application for genomic variations that integrates genetic and genomic information from different sources into one consistent and convenient environment. It gathers in one place a wide set of external data and algorithms of recognized quality that are useful to the biologist for the clinical interpretation of genomic variants. SPLOŠNE ZNAČILNOSTI.

septembru 2001, ko je bila prevedena tudi v angleščino. Alamut 'orlovsko gnezdo' (Hitlerjevo zatočišče Adlersnest na Salzburškem je v prevodu tudi 'orlovsko gnezdo'). V Pragi črtajo prevod, ker se bojijo, da bodo v Hasanu prepoznali Hitlerja.

POVEZANE KNJIGE