Slovenski poosamosvojitveni film

Slovenski poosamosvojitveni film - Matic Majcen | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matic Majcen
DIMENZIJA
9,17 MB
IME DATOTEKE
Slovenski poosamosvojitveni film.pdf
ISBN
3555863705960

OPIS

Od leta 2006 se poklicno ukvarja s filmsko kritiko in esejistiko. Od leta 2006 v različnih javnih ustanovah redno predava na temo filma. KLJUČNE BESEDE: slovenski poosamosvojitveni film, feministična filmska kritika, Filmski sklad RS, spolno nasilje Gender and cinema of the independent Slovenia: Sexual violence in films funded by the Slovenian film fund (1994-2010) ABSTRACT The article investigates representations of sexual violence in cinema of the independent Ob slovenskem kulturnem prazniku bo RTV Slovenija predvajala najbolj gledani slovenski poosamosvojitveni film Petelinji zajtrk režiserja Marka Naberšnika.

direktorja Filmskega sklada, smo na letošnjem festivalu v Portorožu povprašali, kaj meni o samem festivalu, o slovenskem filmu in njegovih načinih distribucije, pa tudi o delovanju samega sklada in njegovih ... Najbolj gledan slovenski poosamosvojitveni film Petelinji zajtrk je tudi pri predvajanju na nacionalni televiziji, ki je film predvajala v okviru praznovanja slovenskega kulturnega praznika, podrl vse rekorde. Film si je v kinematografih ogledalo 183.246, na TV Slovenija pa v sredo 421.500 gledalcev. Leta 2016 je pri založbi Aristej izdal knjigo Slovenski poosamosvojitveni film: institucija in nacionalna identiteta.

POVEZANE KNJIGE