Kratka luč v temi

Kratka luč v temi - Richard Dawkins | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Richard Dawkins
DIMENZIJA
12,74 MB
IME DATOTEKE
Kratka luč v temi.pdf
ISBN
8685138901460

OPIS

V knjigi, ki ima naslov Kratka luč v temi, Dawkins obravnava svojo akademsko in publicistično dejavnost, ki časovno sovpade z izhajanjem vseh naslednjih knjig, in do svoje (predavateljske) upokojitve. V knjigi pojasnjuje ideje in vplive, ki so oblikovali njegovo znanstveno misel, ter predstavi svoje številne sopotnike v svetu znanosti, ki so hkrati tudi najpomembnejši gibalci razvoja (zlasti naravoslovnih) znanosti v zadnjih nekaj desetletjih. Knjigo bogati množica anekdot, ki v novi luči osvetlijo zdaj to, zdaj ono osebnost, znano ali legendarno iz sveta znanosti, kulture, politike ali medijev. Dawkins se jih spominja z umom znanstvenika, zato le redkokdaj ostanejo brez poante, idejne osti, ob katerih avtobiografijo prebiramo tudi kot zbornik preštevilnih usod in posameznikov, ki so se zvrstili na dosedanji življenjski poti žive legende oxfordskih soban učenosti Richarda Dawkinsa. Richard Dawkins (britanski evolucijski biolog, 1941) se je rodil v Nairobiju in prvih nekaj let preživel v Keniji. Pozneje je v Oxfordu pri nizozemskem nobelovcu Nikolaasu Tinbergnu študiral biologijo. Strokovno javnost je osvojil že s Sebičnim genom (1976), temu pa so sledile še druge odmevne strokovne knjige. V njih se posveča predvsem vprašanjem evolucije in genetike, kot pravi interdisciplinarni znanstvenik pa rad pogleduje tudi na druga področja; v zadnjih desetletjih denimo s knjigami, v katerih popularizira znanost, racionalizem in ateizem.

Zdaj ni še dan, vse je še sinje, a vendar se spomini že bude, da čujem prijatelja svojega stopinje, - dve lučki (= joga v živo preko Zooma + videoposnetki ali joga v živo preko Zooma+ FB skupina ali videoposnetki + FB skupina): 35 Eur - tri lučke (celoten komplet Luč v temi): 50 Eur Prijave in dodatne informacije po e-pošti: [email protected] Richard Dawkins: Kratka luč v temi: moje življenje z znanostjo Knjiga je odlično ohranjena - je kot nova. Izšla je leta 2016 pri založbi Modrijan.

Živi vprašanja zdaj. Morda boš potem zlagoma, ne da bi opazil, nekega daljnega dne zaživel odgovore.

POVEZANE KNJIGE