O izvoru zgodb

O izvoru zgodb - Brian Boyd | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brian Boyd
DIMENZIJA
5,40 MB
IME DATOTEKE
O izvoru zgodb.pdf
ISBN
5451944670765

OPIS

Avtor pojasnjuje, zakaj je pripovedovanje za človeško vrsto tako pomembno, kako se je človeški um oblikoval tako, da lahko ustvarja in razume zgodbe, in kako je mogoče tudi literaturo dodatno pojasniti skozi razumevanje biološko-kulturne evolucije ... O izvoru zgodb je celovita študija evolucijskih izvorov umetnosti in pripovedovanja. Avtor pojasnjuje, zakaj je pripovedovanje za človeško vrsto tako pomembno, kako se je človeški um oblikoval tako, da lahko ustvarja in razume zgodbe, in kako je mogoče tudi literaturo dodatno pojasniti skozi razumevanje biološko-kulturne evolucije ... O izvoru zgodb Glasovi svetov.

Pogovor o knjigah O izvoru zgodb: evolucija, mišljenje in fikcija ter Ujeti v čas: epizodični spomin in razvoj modernega mišljenja bo razkril, zakaj je umetnost za človeško vrsto tako pomembna ter kako se v evoluciji človeškega mišljenja prepletata spomin in ustvarjalnost. nim naslovom O izvoru zgodb avtor Brian Boyd postavi zani-mivo tezo, daje umetnost pri-povedovanja zgodb evolucijska prilagoditev človeške vrste, ki ji izboljšuje možnosti za prežive-tje, Richard Kearnev pa v knjigi O zgodbah utemelji, da imajo te pomembno vlogo pri kon-stituiranju identitete posame-znikov in narodov. ValentinaPlahutaSimčič O izvoru graalskih zgodb, Armoriku, Belinu in Kelto-Venetih Bledrijeva družina, Van, Bled, cerkev in čudna naključja Slovenetski narod in njegova tradicija Rune in kralj Arthur še nekaj o stari tradiciji, keltizmu in Keltih O situlah, vinu in ognju O jeziku in čudnih besedah O stari religiji, ognju, ženski, krogu, kroni in bitju Kvasiru Prikrita zgodovina Velika boginja mati ... Slavljenec je izdaji dodal izčrpno spremno besedo o izvoru tragedije, portret prevajalca je dodal Brane Senegačnik.

POVEZANE KNJIGE