Pariz – Brest

Pariz – Brest - Tanguy Viel | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tanguy Viel
DIMENZIJA
7,96 MB
IME DATOTEKE
Pariz – Brest.pdf
ISBN
7151717151851

OPIS

Bizarna zgodba o potovanju med provinco in prestolnico in nazaj se kar naprej ukvarja – ob tem, da v prvi osebi slikovito popisuje avtorjevo družino – tudi sama s seboj in se, polna slogovnih ekstravaganc in odmikov v dolga podredja, marsikdaj lovi za rep. Kako tudi ne: Pariz– Brest– Pariz je (bila) znamenita kolesarska dirka z začetka prejšnjega stoletja, takopa je ime tudi kolačku, ki naj bi imel obliko kolesa …Tanguy Viel (1973, Brest) je pri pariški založbi Les Éditions de Minuit, kamor avtor gledena svoj način pisanja tudi sodi, izdal vrsto romanov. Pariz– Brest (2009) je obveljal za njegovonajboljše delo.

Objavljeno 31/07/2011 21/05/2015, avtor admin. Še točno tri tedne nas loči do najslavnejšega breveta, ki poteka v Franciji konec avgusta.

Do leta 1951 je bila to tudi kolesarska dirka, ki se je začela sredi noči, trajala ves dan, in končala sredi naslednjega dopoldneva. Pariz - Brest - Pariz. Obalno PD Koper: V ponedeljek, 17.

POVEZANE KNJIGE