Hiša na robu noči

Hiša na robu noči - Catherine Banner | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Catherine Banner
DIMENZIJA
5,39 MB
IME DATOTEKE
Hiša na robu noči.pdf
ISBN
4796583865355

OPIS

Silovita saga o štirih generacijah družine, ki živijo in ljubijo na očarljivem sredozemskem otoku ob obali Italije – združuje romantiko romana Čudovite ruševine in čarobno pisano paleto romanov Isabel Allende.Castellamare je otok, ki je dovolj daleč od celine, da je pozabljen od vseh, vendar ne dovolj daleč, da bi ga težave sveta obšle. V središču otoškega življenja je z bugenvilijo obrasla gostilna Hiša na robu noči, kamor zahajajo otočani, da obrekujejo in razpravljajo. Amedeo Esposito, najdenček iz Firenc, na otoku odkrije svojo usodo, ko se poroči s prelepo Pino, ki jo na vsakem koraku vodijo neizmerna razsodnost, milina in neomajna ljubezen. Zaradi moževega spodrsljaja se njun zakon znajde na preizkušnji in njuni otroci med odraščanjem spoznavajo človeško brezsrčnost in razvijajo čedalje večje sočutje in ljubezen.Čudovit in presunljiv roman, ki zajema skoraj stoletje, orisuje življenje družine Esposito, ki jo izoblikujejo dve svetovni vojni in gospodarska kriza, globoke vezi predanosti in prijateljstva ter bridko rivalstvo in moč odpuščanja. Castellamare se na trenutke zdi živ in mitološki kraj, ki prekipeva od zgodb – čarobni roman Catherine Banner pa vas popelje tja.

Avtorica napoveduje nove zgodbe, tokrat v majhnih evropskih mestih sredi turbulentnih zgodovinskih časov, zato ... Gruzijska vojska je v noči na petek sprožila ofenzivo na separatistično gruzijsko pokrajino Južna Osetija, ki jo močno podpira Rusija. Rusija je nato na območje poslala svoje okrepitve in pregnala gruzijske sile iz okolice južnoosetijskega glavnega mesta Chinvali ter bombardirala gruzijsko ozemlje. Ta ples na robu noči, na primer; sosledje sestopov v različne odtenke teme (ne plešem jaz).

CAST - HIŠA NOČI 4, 5, 6 16.02.2014: IŠČEM IN ZELO RADA BI IMELA ŠE TRI KNJIGE, KATERE MI MANJKAJO : 4 DEL HIŠE NOČI-NEUKROČENA, 5 DEL HIŠE NOČI-ZASLEDOVANA, 6 DEL HIŠE NOČI-ZAPELJANA. BANNER, Catherine: Hiša na robu noči MCGUIRE, Jamie: Živa polomija MAGRUDER, Julia: Pečat usode DENEMARKOVA, Radka: Prispevek k zgodovini radosti KENNER, Julie: Vzemi me: tretji del trilogije Stark International HAWKINS, Karen: Princ, ki me je ljubil KINSALE, Laura: Polnočni princ Vse pa se dogaja v gosti­ šču Hiša na robu noči ali vsaj v njegovi bližini. Avtorica napoveduje nove zgodbe, tokrat v majhnih evropskih mestih sredi turbulentnih zgodovinskih časov, zato ... Gruzijska vojska je v noči na petek sprožila ofenzivo na separatistično gruzijsko pokrajino Južna Osetija, ki jo močno podpira Rusija.

POVEZANE KNJIGE