Digitalna demenca

Digitalna demenca - Manfred Spitzer | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Manfred Spitzer
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Digitalna demenca.pdf
ISBN
8997129672610

OPIS

Brez računalnika, pametnega telefona in svetovnega spleta dandanes v življenju ne gre več. V tem pa se skriva velikanska nevarnost, kajti ob intenzivni rabi teh medijev se sposobnosti naših možganov zmanjšujejo. Ugledni raziskovalec delovanja možganov Manfred Spitzer nakazuje v tej knjigi zaskrbljivi razvoj.Otroci in mladostniki preživijo z digitalnimi mediji več časa kakor v šoli. To vodi v govorne in učne motnje, pomanjkanje pozornosti, stres, depresije in vse večjo nagnjenost k nasilju. Ugledni raziskovalec delovanja možganov Manfred Spitzer nakazuje v tej svoji knjigi zaskrbljivi razvoj. Staršem odločno svetuje, naj pri svojih otrocih omejijo kratkočasenje z digitalnimi mediji, da otrok ne bo zaneslo v digitalno demenco.Na univerzitetni kliniki v Ulmu, ki jo vodi, je Spitzer obravnaval kot paciente tudi odvisnike od računalniških iger in odvisnike od svetovnega spleta. Življenje teh pacientov so digitalni mediji povsem uničili. Zdravniki so pri mlajših odraslih vedno pogosteje beležili motnje spomina, motnje pozornosti in motnje koncentracije kakor tudi čustveno poplitvenje in splošno otopelost. To bolezensko sliko so začeli v Južni Koreji imenovati digitalna demenca.Avtor poskuša v tej knjigi predstaviti skrb vzbujajoči razvoj, ki vodi v vse močnejši upad umskih zmožnosti, zlasti otrok. V to poljudnoznanstveno razpravo je vključil predvsem nova in najnovejša spoznanja, dobljena s številnimi znanstvenimi raziskavami in testi. V besedilu se ukvarja samo z razlikami, ki so statistično značilne. Bralec, ki bi jih rad v posameznih primerih preveril, si lahko ogleda obsežno izvirno literaturo, navedeno na koncu knjige. Razumevanje besedila pa bralcu olajšajo tudi številne ilustracije.

Predstavil nam bo različne poglede na uporabo tehnologije pri vzgoji otrok. Demenca (tudi dementnost; iz latinščine dementia; blaznost, norost) je degenerativna bolezen, ki se po pojavljanju glede na starost, deli na dva dela: . presenilna demenca in; senilna demenca.; Demenca je skupek simptomov in znakov, ki se pojavljajo pri bolniku in so lahko posledica različnih bolezni. Digitalna kompetenca, digitalna demenca in odgovornost posameznika Published on February 2, 2018 February 2, 2018 • 14 Likes • 1 Comments Petra Wagner Follow Digitalna demenca: kako spravljamo sebe in svoje otroke ob pamet.

SPITZER / DIGITALNA DEMENCA ¤ (20)17 JAN 13 93 ... Digitalna demenca Mednarodno priznani nemški strokovnjak na področju raziskovanja možganov, nevropsihiater Manfred Spitzer 1 je v preteklosti opozarjal starše na resne nevarnosti, ki pretijo otrokom zaradi pretiranega gledanja televizije, v svoji knjigi Digitalna demenca (Digitale Demenz, 2013) pa opozarja na nevarnosti pretirane uporabe ... Leta 1958 rojeni avtor, ki je slovenskim bralcem poznan tudi po knjigi Digitalna demenca, v novi knjigi na podlagi znanstvenih raziskav dokazuje, da nebrzdana uporaba pametnih telefonov škoduje zdravju, ovira izobraževanje otrok in mladine in ima hude posledice tudi za našo družbo. Kritično razčlenjuje tako imenovano "digitalizacijo", ki ... Berite nas že za 1,99€.

POVEZANE KNJIGE