Beneški violinist

Beneški violinist - Alyssa Palombo | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alyssa Palombo
DIMENZIJA
8,64 MB
IME DATOTEKE
Beneški violinist.pdf
ISBN
3563946534045

OPIS

Tako kot večina Benečanov 18. stoletja tudi Adriana d\\'Amato obožuje glasbo – le da je njej oče, bogat beneški trgovec, prepovedal, da bi še kdaj vzela v roke kakšno glasbilo. A Adriana želi izživeti svoje sanje, zato začne pod okriljem noči skrivoma odhajati iz družinske palače, da bi se učila igranja na violino pri virtuoznem violinistu in skladatelju Antoniu Vivaldiju. Učitelj in nadarjena učenka se ob zvokih čarobne baročne glasbe zapleteta v strastno ljubezensko afero.Adrianin oče hoče hčerko poročiti z bogatim in pomembnim predstavnikom beneškega plemstva, toda mladenka vidi samo Vivaldija. A ta je zaprisegel Bogu, zato je njuno razmerje v očeh Cerkve in družbe prepovedano. Oba se zavedata, da se bo njuna ljubezenska avantura po Adrianini poroki končala, a nihče ne pričakuje dogodkov, ki Vivaldija prisilijo, da mora izbrati med dvema svojima velikima ljubeznima: žensko in glasbo.

Tartinijev spomenik vzbuja svetovno zanimanje turistov Kulinarika.net je spletni portal vsega, kar ima povezavo s hrano in kuhinjo. Preko 18500 receptov, forumi, strokovni članki, foto albumi, zid. Skip to content.

Wikipedia® je tržna znamka neprofitne organizacije Wikimedia Foundation Inc.; Pravilnik o zasebnosti Violina (starinsko tudi gosli in škant) spada med najmanjše godalne instrumente, ki so danes v uporabi.Tako njena oblika kot ime (pomanjševalnica), izhaja iz renesančega instrumenta, imenovanega viola oz. viola da braccio.Ima štiri strune, ki jih štejemo in označujemo po višini tonske uglasitve navzdol (e2, a1, d1, g). Violinist, pianist and composer / Performed in the French provinces and in London Paravicini, Giulia: Giulia Parravicini-Albergandi: 1769: Turin, Italy: 1843 or later: Italian: Pupil of Giovanni Battista Viotti, Charles Philippe Lafont and Rodolphe Kreutzer / Gerbini, Luigia: Luigia (Lugia, Luisa, Louise), Garbini (Gardini) 1770 c.

POVEZANE KNJIGE