Ta svet je lahko boljši

Ta svet je lahko boljši - Janis Varufakis | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janis Varufakis
DIMENZIJA
9,85 MB
IME DATOTEKE
Ta svet je lahko boljši.pdf
ISBN
4091938102310

OPIS

»Vse se vrti okrog denarja!« je pogosta fraza, v kateri je žal veliko resnice. Zato bi morali vsi poznati osnove delovanja gospodarstva in ekonomije, sicer bomo – ujeti v mrežo nevednosti – lahek plen pohlepnemu kapitalu.Janis Varufakis (1961), profesor ekonomije, razvpiti nekajmesečni grški finančni minister, ki je glasoval proti varčevalnim ukrepom in februarja 2016 ustanovil vseevropsko demokratično gibanje, se je s to knjigo lotil podviga, kako osnove gospodarstva razumljivo in zabavno pojasniti svoji najstniški hčeri in njenim vrstnikom.Zato bo ta knjiga dobrodošla in poučna za vse, ki jih zanima:- Kaj je denar in zakaj potrebuje demokracijo?- Kako se rojevajo finančne krize?- Zakaj v današnjem svetu vladata krivica in neenakost?- Kako ukrepati, da bi svet obrnili na bolje?

Strani 206 Vezava trda ... Ta svet, naš svet, prav gotovo ni idealen. Vse več je brutalnega kriminala, bratomornih vojn z nezaslišanim nasiljem, genocida, brezbrižnosti do trpljenja drugih, revščine in lakote, nezaposlenosti in pomanjkanja vzajemnosti, ekoloških problemov, neozdravljivih bolezni, ki pestijo milijone — seznam današnjih tegob je videti brezkončen. Izjava režiserke.

Velik dobiček potisnil NLB v višave 7. 9 ur.

POVEZANE KNJIGE