Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih

Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih - Mathias Enard | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mathias Enard
DIMENZIJA
11,83 MB
IME DATOTEKE
Pripoveduj jim o bitkah, krajih in slonih.pdf
ISBN
2425359270520

OPIS

"Noč se ne dotika dneva. V njem zgori. Ob zarji gre na grmado. In z njo njeni ljudje, pijanci, pesniki, ljubimci. Smo ljudstvo zavrženih, obsojenih na smrt. Ne poznam te. Poznam tvojega turškega prijatelja; on je naš. Polagoma izginja s sveta, senca in njena čudesa ga požirajo; bratje smo. Ne vem, katera bolečina ali kateri užitek ga je prignal k nam, k zvezdnemu prahu, morda opij, morda vino, morda ljubezen; morda pa kakšna nedognana rana v duši, dobro skrita v kotičkih spomina." Izpod peresa avtorja, nagrajenega s prestižno francosko nagrado Goncourt

Besson, Philippe: V odsotnosti moških. Ljubljana: Književno društvo Hiša ... Recenzija Bukla.

V romanu Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih francoski pisatelj Mathias Enard govori kot iz sanj: »Sem samo glas v noči, ob zarji me ne bo več.Glas, ki bo spolzel iz te sobe, ko bo moč razločiti črno nit od bele …« Mathias Énard. Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih.

POVEZANE KNJIGE