Postmoderna etika

Postmoderna etika - Zygmunt Bauman | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zygmunt Bauman
DIMENZIJA
11,59 MB
IME DATOTEKE
Postmoderna etika.pdf
ISBN
2281604157903

OPIS

Resnični predmet te študije je postmoderna perspektiva sama. Glavna teza knjige je, da so kot posledica moderne dobe in njene samokritične, pogosto samoobtožujoče in na več načinov samouničujoče stopnje (proces, ki ga koncept »postmoderne« želi zaobjeti in izraziti) mnoge poti, ki so jih ubrale etične teorije (a ne tudi moralne skrbi modernih časov), začele spominjati na slepe ulice; a hkrati so se odprle možnosti radikalno novega razumevanja fenomena moralnosti.

Toda kot ugotavlja Bauman, so mnoge etične teorije v postmoderni prišle do svojega konca, do pretirane samokritičnosti in samouničenja, zaradi česar vse bolj ... V pretres bomo vzeli delo Postmoderna etika slovitega sociologa Zygmunta Baumana.Da, tistega istega Baumana, ki je preminil v začetku prejšnjega tedna, in tistega istega Baumana, ki predstavlja obvezno čtivo pri študiju sociologije, in tistega istega Baumana, ki je govoril o fluidni osebnosti, fluidni družbi in je nasploh utekočinil naš dejansko težko ulovljivi, kakopak postmoderni čas. Postmoderna Etika is on Facebook. Join Facebook to connect with Postmoderna Etika and others you may know.

Moderna podjetja morajo tako gledati na lastne potrebe in cilje, na potrebe družbe in seveda potrebe lastnih delavcev, ki pomagajo pri razvoju in konkurenčnosti, če je vse tako urejeno, kot ... Knjiga Postmoderna etika je v prevodu Urbana Tarmana izšla pri Znanstveni založbi ljubljanske Filozofske fakultete. Foto: BoBo Sociolog je v Ljubljani gostoval ob izidu svoje knjige Postmoderna etika, v razpravi pa so, ob nedavnem praznovanju dneva Evrope, sogovorniki skušali najti odgovore na vprašanje, kaj in čigava je Evropa in kakšna ... Zakaj postmoderna etika ravno sedaj? Dvajseto stoletje je priča milijonom mrtvih in tudi prihodnost se glede na vsa dejstva, ki nas obkrožajo, ne zdi nič rožnata: nuklearna energija ogroža življenje, kemično in biološko vojskovanje, vsak dan mrtvi na različnih svetovnih bojiščih ... Ukupno: 0 din Korpa je prazna.

POVEZANE KNJIGE