Mojca Pokrajculja

Mojca Pokrajculja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,57 MB
IME DATOTEKE
Mojca Pokrajculja.pdf
ISBN
8638020633319

OPIS

Ponatis prikupne ljudske pripovedke o Mojci Pokrajculji, ki je med pometanjem hiške našla krajcar in si zanj kupi piskrček. Zvečer je zlezla vanj in zaspala. Ker je bil zunaj mraz in je pihala burja, je na vrata piskrčka potrkalo veliko živali. Prav vsem je ponudila zavetje. Preden pa je živali spustila k sebi, ji je moral vsak zagotoviti, da zna delati nekaj koristnega.Knjigi je dodan CD, na katerem so znano pravljico interpretirali znani slovenski igralci, kot so Polona Vetrih, Polde Bibič, Janez Hočevar in drugi.

Mojca jih spusti naprej šele, ko ji vsaka od živali pove, kaj zna delati. Nastanitev Rogla - Koča Mojca Pokrajculja vnaprej obvestite o predvidenem času prihoda. To lahko med rezervacijo vpišete v okence za posebne zahteve ali pa kontaktirate nastanitev.

Komaj so vsi zadremali, je lisica že zopet stokala in tako dolgo javkala, da ji je Mojca Pokrajculja zopet rekla, naj si gre skuhat kamilic. Lisica je tako šla trikrat v kuhinjo kuhat si čaja. Likovna podoba klasične marionetne predstave Mojca Pokrajculja se od Mančkovih ilustracij razlikuje, saj so marionete in namizne lutke nastale po navdihu ilustracij Marije Vogelnik, izdanih v knjižici leta 1940.

POVEZANE KNJIGE