Anatomija gibanja

Anatomija gibanja - Blandine Calais-Germain | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Blandine Calais-Germain
DIMENZIJA
12,99 MB
IME DATOTEKE
Anatomija gibanja.pdf
ISBN
6329003584858

OPIS

Anatomi so dolga stoletja skrbeli le za čim natančnejši opis telesnih struktur. Neizogibno je bilo, da so tudi za lokomotorni sistem uporabljali isti način opisovanja kot za notranje organe: funkcija struktur ni bila poznana ali pa je bila opisana neodvisno od dejanske anatomije. Postopoma so anatomi na začetku XX. stoletja vendarle začeli opisovati tudi delovanje mišic in sklepov. Te funkcionalne študije pa so več desetletij ostale na začetnem nivoju. Nedavno so raziskovalci začeli proučevati tudi biomehanske značilnosti (kot so elastičnost, sile itd.) lokomotornega sistem. Vendar so bile laboratorijske študije omejene na izolirane komponente lokomotornega sistema in niso obravnavale mišic in sklepov v dejanski uporabi. Funkcionalni vidi je bil največkrat obravnavan v smislu "učinkovitosti", kako narediti telo za ubogljiv instrument različnih fizikalnih disciplin. Mnogi, ki so se ukvarjali z različnimi telesnimi tehnikami (ples, mimika, gledališče, joga, sproščanje itd.), so se zatekli k fizioterapiji po informacije o analitičnih podatkih, ki bi jim olajšali izvajanje tehnik. Ta pot je Blandine Calais-Germain pripeljala od proučevanja plesnih tehnik vse do študija fizioterapije. Avtorica je kmalu spoznala, da bi plesalcem poznavanje notranjega telesa lahko zelo koristilo.

Študentski referat Anatomija in biomehanika kolčnega sklepa. Kolčni sklep je del medenice, ki je ključen element pri sami biomehaniki gibanja, saj se preko nje prenašajo sile iz zgornjega dela telesa vse do stopal in obratno.

Z medenico je tudi hrbtenica pritrjena na noge. Želodec (grško gaster, latinsko ventriculus) je votli mišični organ, del prebavnega trakta, ki deluje kot vitalni prebavni organ.Prisoten je pri ljudeh in številnih drugih živalih, vključno z več nevretenčarji. V prebavnem sistemu ima želodec glavno vlogo v drugi fazi prebave, in sicer po žvečenju. Hrbet: Anatomija hrbtenice.

POVEZANE KNJIGE