Spisi in pisma

Spisi in pisma - Evagrij Pontski | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Evagrij Pontski
DIMENZIJA
8,3 MB
IME DATOTEKE
Spisi in pisma.pdf
ISBN
6527728873897

OPIS

Evagrij Pontski (345-399) je v egipčanski puščavi miselno sistematiziral živo izkušnjo zgodnjih puščavskih očetov in s svojo široko optimistično vizijo na Origenovi sledi skiciral temeljne poteze krščanske metafizike in duhovnosti.Za svoje bralce je zarisal »geografijo« asketsko-duhovnega življenja in jih vodil v skrivnost molitvenega približevanja njihovemu Izviru in Cilju, nedoumljivemu Bogu, ki se je razodel v Kristusu. Po besedah Hansa Ursa von Balthasarja tako ni postal »le domala absolutni vladar celotne sirske in bizantinske mistike, temveč je merodajno vplival tudi na zahodno mistiko in asketiko.«

Izsek iz Prvega Petrovega pisma. foto: Wikipedia.

knjige. Jezik. Razkrite skrivnosti Svetega pisma: Prepovedani spisi Bible Secrets Revealed: The Forbidden Scriptures Oglejte si na TViN Dokumentarni / Zgodovina , 1 .

POVEZANE KNJIGE