Agonistika

Agonistika - Chantal Mouffe | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Chantal Mouffe
DIMENZIJA
4,8 MB
IME DATOTEKE
Agonistika.pdf
ISBN
5192863774203

OPIS

V delu Agonistika: misliti svet politično Chantal Mouffe opravi svojevrstno inventuro koncepta agonistične politične teorije, ki jo je razvijala vrsto let in temelji na predpostavki, da politično mišljenje terja prepoznanje ontološke dimenzije radikalne negativitete, ki je dialektično ni možno razrešiti, pa tudi ne doseči celostne objektivnosti. Mouffe v svoji teoriji nameni osrednjo in afirmativno vlogo konfliktu, ki ga razume kot predpogoj za vključitev Drugega; ključna koncepta njene politične misli ostajata »agonistika« in »hegemonija« radikalne demokracije na poti do zagotavljanja temeljnih človekovih pravic, svobode in enakosti za vse. V pričujoči knjigi Chantal Mouffe teoretsko sondira mednarodne odnose, strategije radikalnih politik, prihodnost Evrope in politike umetniških praks ter hkrati pokaže, kako agonistična politika v mnogih okoliščinah, kjer se alternative zdijo nemogoče, nakazuje možnosti za spremembe. Ob preučevanju kozmopolitizma, postoperaizma in različnih konceptov mnoštva se Chantal Mouffe zavzema za večpolaren svet kulturnega in političnega pluralizma.

Small wheels folding bikes. Ποδήλατα Παιδικά.

Περιοδεύοντας αυτοκίνητα προς πώληση. Δύο μήνες έχει συμπληρώσει το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, «Survivor», και εκτός των εντάσεων και των καβγάδων που δημιουργούνται μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι αποδόσεις των παικτών στον στίβο μάχης. Knjižni program. Knjižni program Založbe Maska sestavljajo knjižne zbirke TRANSformacije, Mediakcije in Posebne izdaje.

POVEZANE KNJIGE