»Skočite, prekleto, skočite!«

»Skočite, prekleto, skočite!« - Edward F. Logan ml. | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Edward F. Logan ml.
DIMENZIJA
9,47 MB
IME DATOTEKE
»Skočite, prekleto, skočite!«.pdf
ISBN
6158066169598

OPIS

Poročnik Edward F. Logan ml. je kot pilot bombnika B-17, t. i. leteče trdnjave, letel pri 15. zračni sili ameriškega vojnega letalstva, v 817. bombniški eskadrilji 483. bombniške skupine v okviru 5. letalskega polka z oporiščem v južni Italiji in je sodeloval v zračnih napadih na strateško pomembne nemške tovarne orožja, rafinerije in tudi prepletene transportne sisteme po vsej Evropi.V napeto napisanih spominih nam podrobno predstavi svoja doživetja v času kariere pri ameriškem vojnem letalstvu. Še posebej so poudarjeni njegova odločnost med dveletnim urjenjem, da postane pilot, začetek bojevanja leta 1944 in življenje pilota bombnika na evropskih bojiščih. Avtor je izpostavil predvsem svojo 34. bojno misijo marca leta 1945. Med to operacijo je bil njegov bombnik B-17 nad Gradcem tako hudo poškodovan, da je bil skupaj s posadko prisiljen izskočiti nad sovražnim ozemljem. S pomočjo slovenskih partizanov so se Logan in njegovi tovariši izognili nemškim in belogardističnim četam, ki so jih iskale, in se varno vrnili v bazo v Italijo. V osebni pripovedi letalskega strokovnjaka se podrobno seznanimo tudi s tehničnimi podrobnostmi delovanja bombnika B-17 in s številnimi zaupnimi podatki o misiji.Avtor v epilogu navaja še dodatne informacije o partizanih in sestavu 15. zračne sile. Avtor, upokojeni transportni pilot in letalski upravni delavec Edward F. Logan ml., živi v Hendersonwillu v Južni Karolini v Združenih državah Amerike.

Pištole ni imel nabite, tudi okvirja ni bilo v njej. V petek je Krajevna knjižnica Semič v avli Kulturnega centra Semič pripravila predstavitev knjige Edwarda F. Logana »Skočite, prekleto, skočite!«.

uri v Kulturnem centru Semič. Knjigo Skočite, prekleto, skočite so konec minulega leta predstavili na prisrčni prireditvi s kulturnim programom v Žužemberku, kjer so domačini povsem napolnili velik prostor v tamkajšnji osnovni šoli. Zanimanje za delo je razumljivo, saj opisuje za številne že povsem pozabljen čas, posebna vrednost pa je v tem, da gre za spomine ... Knjiga »Skočite, prekleto, skočite!«, ki je nedavno izšla pri Cankarjevi založbi, prinaša spomine pilota sestreljenega letala B-17 med drugo svetovno vojno.Avtor knjige, Edward F.

POVEZANE KNJIGE