Ljubim te, Terezija!

Ljubim te, Terezija! - Jože Urbanija | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Urbanija
DIMENZIJA
4,69 MB
IME DATOTEKE
Ljubim te, Terezija!.pdf
ISBN
6774579857177

OPIS

Bog ljubi prvi, že vnaprejV tem šmarničnem berilu spremljamo Terezijino opevanje Gospodovega usmiljenja na poteh njenih hrepenenj, v neomajni zvestobi Gospodu v temnih nočeh preizkušenj, bolezni in nerazumevanj. Njeno življenje neprestano preseneča. Večino ga je preživela odmaknjeno od javnosti, a jo je papež Pij X. razglasil za »največjo svetnico sodobnega časa«.Sveta Terezija Deteta Jezusa pravi o sebi, da je le mala cvetka, da je ptiček, da pa gre vendar »samo za to, da pričnem tu na zemlji opevati, kar bom opevala vso večnost v nebesih – Gospodovo usmiljenje.«Zadnje besede Terezije Deteta Jezusa, ko je 30. septembra 1897 umirala na rokah svoje sestre, so bile: »Moj Bog, kako te ljubim!« Toda že mnogo prej, že takrat, ko je Mala Terezika bila še v večni Božji misli, ji je njen Bog govoril: »Ljubim te, Terezija!« Bog ljubi prvi, že vnaprej.V letu, preden je odšla občudovat »Gospodovo usmiljenje« v nebesa, je zato zapisala: »Vendarle sem našla svoj poklic! Moj poklic je ljubezen. Da, našla sem svoje mesto v Cerkvi, in to mesto, moj Bog, si mi podaril ti: v srcu Cerkve, svoje Matere, bom Ljubezen … in tako bom vse obenem.« Sveta Terezija Deteta Jezusa nam podarja sporočilo, ki je pomembno za vsakogar, ki je univerzalno. V njem izpoveduje svoje globoko življenje po veri, upanju in ljubezni. K temu pa smo kot otroci usmiljenega Očeta vsi poklicani. In od tega, koliko se človeštvo odziva na to povabilo, je odvisna tudi usoda človeštva. Ko gre za odnos do Boga, je Terezija jasna in odločna. Njeno življenje neprestano preseneča. Večino ga je preživela odmaknjeno od javnosti, a jo je papež Pij X. razglasil za »največjo svetnico sodobnega časa«.Čeprav si je želela iti v misijone, tega ni doživela, a jo je papež Pij XI. kljub temu imenoval za zavetnico misijonov.Terezija Deteta Jezusa, Terezija Ávilska in Terezija od Križa (Edith Stein) so tri osebnosti, ki v življenje sveta vnašajo živo občutenje Boga. So pristne pričevalke za Božjo naklonjenost, dobrohotnost, sočutje in usmiljenje.O avtorjuJože Urbanija se je rodil 15. marca 1941 na Škrjančevem pri Radomljah. Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani (1971), magistriral na Vseučilišču v Zagrebu ter doktoriral iz bibliotekarstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je nato dve desetletji predaval bibliotekarstvo. Prejel je veliko priznanje Filozofske fakultete ter zlato plaketo Univerze v Ljubljani. Poleg strokovnih in znanstvenih člankov ter prevodov so izšla tudi njegova literarna dela: Utrinki (1996), Zgodbe Tomaža Slovenca (2001), Ljubiti in živeti (2010), Soldat Klement (2011), Vladati za vsako ceno (2012), Antonija, ostani v Komposteli (2014).

Aco Jerant, šmarnice za odrasle z naslovom LJUBIM TE, TEREZIJA (o sv.Tereziji Deteta Jezusa) pa so nastale pod peresom dr. Jožeta Urbanije.

Issuu company logo ... Besedilo: Samo Kališnik, Damjan PasaričGlasba: Samo KališnikAranžma: Samo KališnikInstrumental: - bobni: Jure Rozman- hammond: Gašper Konec- ostalo: Samo Kal... Ljubim te, zeleno, ljubim. Veje in zeleni veter.

POVEZANE KNJIGE