Sonca za cel dan

Sonca za cel dan - Samo Kreutz | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Samo Kreutz
DIMENZIJA
9,24 MB
IME DATOTEKE
Sonca za cel dan.pdf
ISBN
9376413498125

OPIS

Tokratno zbirko haikujev Samo Kreutz v celoti posveti naravi, od odkrivanja lesketov in nežnosti giba do skoraj nekakšnega plesa. Namesto, da človekovi usodi ali eksistenci iščemo vedno znova paralele v naravnem svetu, avtor celotno našo naravnanost prenese v naravo, jo pregnete, da jo kot takšno lahko absorbiramo ter pijemo v vsem človeškem čutenju.Popolna pretopljenost v bivanjskost je tako že skoraj meditativna in jaz kot subjekt izgine v vseobsegajoč odmev in odsev naravne danosti, ki za svojo vrtljivost in obstajanje ne potrebuje našega so-vplivanja. Prav gotovo ni zanemarljivo niti to, da avtor sklope haikujev poimenuje z barvami kot občutenje razpoloženja, ki se še dodatno reflektira v ciklih, saj kakor ima sleherna barva različne tone in nianse, tako lahko tudi zbrani haikuji izzvenijo v mnogovrstne razmisleke o nas samih.

Zato se dostikrat spomniva na neuporabljena mestna dvorišča na Nizozemskem, kjer sva živela nekaj let . Če bi danes še enkrat živela tam, bi imela kokošnjak kar sredi mesta! V oddaji S knjižnega trga bomo govorili o zbirki haikujev Sama Kreutza Sonca za cel dan, romanu Alenke Jensterle Doležal Pomen hiše, avtobiografskem romanu Susanne Tamaro Vsak angel je strašen in družinski kroniki Alessandre Lavagnino Družina Daneu, starinarji.Recenzije so napisali Andrej Lutman, Jasna Lasja, Robi Šabec in Iztok Ilich. namišljene osi , ki je nagnjena za 23,5 stopinj in , da za pot okoli svoje osi porabi približno 24 ur .

6,5 minut iz centra Maribora in 10 minut od avstrijske meje. V neposredni bližini se nahajata tudi osnovna šola in vrtec. En cel krog naredi v enem dnevu oz.

POVEZANE KNJIGE