Moli in delaj

Moli in delaj - Anselm Grün, Fidelis Ruppert | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anselm Grün, Fidelis Ruppert
DIMENZIJA
12,34 MB
IME DATOTEKE
Moli in delaj.pdf
ISBN
2720979069281

OPIS

Krščansko življenjsko praviloKaj ima v sodobnih delovnih razmerah povedati staro besedilo, kakršno je Benediktovo Pravilo? Pred 1500 leti so bile delovne razmere drugačne. Takrat je bilo pomembno predvsem, da si je človek pridobil lastna sredstva za preživljanje. Za avtorja pa je Pravilo še vedno standard za lastno delo in poskus, da bi delo opravil iz nekega drugega izvira. Če nekdo dela iz izvira Svetega Duha, opravlja delo z veseljem in ne postane tako hitro izčrpan. Okoli njega nekaj raste in uspeva.

Benedikt je za svoje redovnike, ki se po njem imenujejo benediktinci, čas razdelil med molitev in delo. Zjutraj so se zbrali k molitvi, potem je šel vsak na njemu določeno delo. Skupina, katerih bolečina je še posebej velika, so mladi.

stoletju, ki se je zavzemala za to, da bi Benediktovo pravilo postalo temeljno vodilo v skupnostih. Menihi v Reinu živijo neprekinjeno že osem stoletij, danes pa šteje skupnost cistercijanskega samostana Stift Rein 17 menihov. »Njegov slog življenja je stoletja kasneje povzel sv.

POVEZANE KNJIGE